FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 27. siječnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DNIPROPETROVSK/ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić od četvrtka je i službeno član ukrajinskoga prvoligaša Dnipra iz Dnipropetrovska, objavljeno je na službenoj stranici Dnipra. Strinić je prošao medicinski pregled, potpisao je na četiri godine, a nosit će isti broj na dresu (17) kao i u Hajduku.Prema pisanju ukrajinskih medija vrijednost Strinićeva prijelaza je oko četiri milijuna eura. Strinić (23) je juniorsku karijeru započeo u Hajduku,odakle je 2006. otišao u francuski Le Mans, pa je potom 2007. igrao za Hrvatski dragovoljac. Zadnje dvije sezone igrao je za splitski klub 51 utakmicu, postigavši četiri pogotka. Dnipro je trećeplasirani klub Ukrajinske lige, odmah iza Šahtara i Dinama.

CHAMONIX/ZAGREB

Vodeći skijaš svijeta Ivica Kostelić bio je sedmi na današnjem trenigu spusta u francuskom Chamonixu, a za najbržim Austrijancem Klauso Kroellom zaostao je svega 57 stotinki. Ispred Kostelića su bili Georg Streitberger, Christof Innerhofer, Hannes Reichelt, Yannick Bertrand i Ambrosi Hoffmann, a zanimljivo je da je Ivica iza sebe ostavio najboljeg spustaša sezone Michaela Walchhofera. "Za razliku od Kitzbuhela, danas je bilo pravo uživanje voziti u Chamonixu.Pista je odlična, s dosta skrovitih mjesta i malo sjenovita ,ali je zbilja prekrasna za voziti. U gornjem dijelu staze sam posebno dobro vozio, nadam se da će za utrku biti dobar i donji dio", kazao je Kostelić. Natko Zrnčić Dim je zaostao 1.98 sekunde i doskijao do 24.vremena na treningu. Imao sam sreću što sam imao prvi startni broj. taza je uistinu lijepa i da nisam na jednom mjestu napravio pogrešku, bilo bi još bolje vrijeme", kazao je Zrnčić Dim.

Spust Svjetskog kupa u Chamonixu je u subotu u podne, a u nedjelju se vozi superkombinacija.

WOLFSBURG/ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Srđan Lakić od 1. lipnja će biti novi član Wolfsburga, pa će dokraja ove sezone igrati za Kaiserlautern, priopćeno je na web-stranici Wolfsburga. Lakić je trenutno četvrti strijelac Njemačke lige s 11 pogodaka u 17 nastupa, pa su u Wolfsburgu zaključili da će sjajan napadač bez odštete jer mu sitječe ugovor biti idealna zamjena za Edina Džeku, kojeg su prodali Manchester Cityu. "Srđan Lakić je klasni napadač i on je točno ono što trebamo. Osim sposobnosti postizanja pogodaka, radi se o igrču s jakim karakterom i vrlo smo zadovoljni što ćemo ovog ljeta vidjeti u svojim redovima", kazao je predsjednik Wolfsburga Dieter Hoenes. Lakić se već slikao s majicom Wolfsburga, a nije zaboravio napomenuti da je prvu bundeligašku utakmicu odigrao upravo u Volkswagen Areni, kada je bio član Herthe. "Moj ugovor istječe 1. lipnja, a dotad ću dati sve od sebe da Kaiserslautern ostane u ligi. VfL Wolfsburg je zbilja veliki klub s ogromnim ambicijama, te mi je drago što su izabrali upravo mene", kazao je 27-godišnji Dubrovčanin, koji će od ljeta biti suigrač Marija Mandžukića. Lakić je juniorsku karijeru proveo u Hajduku, potom je igrao za Hrvatski dragovoljac i Kamen Ingrad, da bi 2006. otišao u berlinsku Herthu. Sezonu 2007/2008 provodi na posudbi u nizozemskom Heracles Almelu, gdje u 28 utakmica daje sedam pogodaka. Od 2008. igra za Kaiserslautern, gdje je u 65 utakmica dao 30 zgoditaka. Hrvatski izbornik Slaven Bilić pozvao je Lakića na pripremni dvoboj s Češkom 9. veljače u Puli, pa bi po prvi puta mogao zaigrati za A vrstu. Zasad Lakić ima tri nastupa za U-21 hrvatsku reprezentaciju.

MALMO

Međunarodni rukometni savez (IHF) u četvrtak je objavio kako će se Svjetsko prvenstvo za muške 2015. godine održati u Kataru, dok će domaćin ženskog SP-a iste godine biti Danska.Katar je dobio domaćinstvo u konkurenciji s tri europske zemlje, Francuskom, Poljskom i Norveškom, dok je Danska bila jedini kandidat za domaćinstvo ženskog SP-a nakon što je Južna Koreja povukla svoju kandidaturu.

"Sve četiti kandidature zaslužile su dobiti domaćinstvo. Nažalost, samo je jedna mogla pobijediti", rekao je predsjednik IHF-a Hassam Mustafa.

Katar će biti druga azijska država koja će organizirati SP za rukometaše, nakon Japana koji je bio domaćin 1997. godine.

Inače, sljedeće SP za rukometaše će se 2013. godine održati u Španjolskoj.

Ove godine SP za rukometašice igrat će se u Brazilu, a 2013. u Srbiji.

ZAGREB

U prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u četvrtak je predstavljena knjiga "Ratko Rudić - maestro vaterpola" koja se bavi karijerom najtrofejnijeg trenera u povijesti vaterpola i aktualnog izbornika hrvatske reprezentacije Ratka Rudića.

U bogato ilustriranoj knjizi autori Damir Škarpa i Eduard Hemar pratili su Rudićevu karijeru od najmlađih dana pa sve do osvajanja naslova europskog prvaka u Zagrebu u rujnu prošle godine.

"Ova knjiga je u stvari uvod u cjelovitu biblioteku koja će se zvati 'Velikani svjetskog sporta', a koja će pokrivati biografije svih najzaslužnijih hrvatskih sportskih djelatnika", naglasio je jedan od autora knjige Eduard Hemar naglasivši kako je Ratko Rudić sa 32 medalje treći najtrofejniji izbornik u povijesti ekipnih sportova na svijetu. Ispred njega su tek odbojkaški stručnjaci, Brazilac Bernardo Rezende sa 45 i Rus Nikolaj Karpolj sa 33 medalje."Bio sam skeptičan u vezi izdavanja ove knjige, jer ja još nisam došao do kraja svoga puta, pa ja sam sada u najboljim godinama!", kazao je Rudić koji namjerava svoju bogatu kolekciju medalja dodatno povećati već na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Šangaju, a sve misli su mu već usmjerene ka osvajanju još jednog zlata na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Londonu.

"Želio bih da se vaterpolo podigne na višu razinu i u nas i u svijetu. Iako smo mali sport, mi smo jedini momčadski sport koji je bio na programu svih olimpijskih igara, a zapostavljeni smo čak i u porodici vodenih sportova", dodao je Rudić u svom obraćanju okupljenim uzvanicima na promociji svoje knjige.

MELBOURNE

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale prvog ovogodišnjeg "Grand Slam" turnira, Australian Opena u Melbourneu, on je u polufinalu svladao branitelja naslova, Švicarca Rogera Federera sa 7-6 (3), 7-5, 6-4 nakon tri sata igre.

Bio je ovo 20. međusobni susret Đokovića i Federera i sedma pobjeda srpskog igrača, a druga uzastopna na "Grand Slamu", jer je bio uspješniji i u polufinalu US Opena prošle godine.

Đoković će u nedjelju po drugi put u karijeri igrati u finalu Australian Opena, prvi je put prije tri godine osvojio svoj prvi i dosada jedini "Grand Slam" naslov.U finalu će Đoković igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Davida Ferrera i Britanca Andyja Murraya koji je na programu u petak.

CHAMONIX

Austrijski skijaš Mario Scheiber doživio je težak pad na treningu spusta u francuskom Chamonixu, a prva dijagnoza je prijelom ključne kosti i slomljen nos. "On se nalazi na intenzivnoj jedinici, a dobro je što nema krvarenja u mozgu, te što su kralježnica, noge i ruke neozlijeđene", priopćio je liječnik u bolnici u Chamonixu. Scheiber (27) je pao u prvom dijelu staze, a nakratko je izgubio i svijest.Trening-utrke spusta postaju sve opasnije, pa je na treningu prošli tjedan u Kitzbuehelu Austrijanac Hans Grugger zadobio po život opasne ozljede glave.

BARCELONA

Barcelona je u četvrtak priopćila da je produžila ugovor sa svojim veznjakom i španjolskim reprezentativcem Sergiom Busquetsom do 2015. godine, Busquets (22) je u Barceloni od svoje sedemnaeste godine, a trener Pepe Guardiola je iznimno zadovoljan kako mladi nogometaš obavlja svoje, uglavnom defenzivne zadaće. Uprava Barcelone je povećala i odštetnu klauzulu za Busquetsa, pa će onaj tko ga želi kupiti prije 2015. umjesto dosadašnjih 80 morati iznaći čak 150 milijuna eura.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙