FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MARSEILLE/ZAGREB

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Marseilleu svladavši s 6:3, 6:4 sedmoga tenisača svijeta Čeha Tomaša Berdycha. Čilić je tako nakon dugo vremena pobijedio tenisača iz "Top 10", a u sat i 22 minute igre triput je oduzimao Berdychov servis, dok je na svoj početni udarac ponudio samo jednu loptu za obrat. Međugorac je u Marseilleu po prvi puta svladao Berdycha od koga je gubio u Davis Cupu i Šangaju 2009. U polufinalu Čilić ide na boljega uz dvoboja Francuza Jo Wolfrieda Tsonge i Rusa Mihaila Južnog. Protiv Francuza je Čilić igrao jednom i dobio meč u Queensu 2007., te bi mu zasigurno više odgovarao od Južnog s kojim je izgubio sva četiri dosadašnja dvoboja.

BOGOTA/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u kolumbijskom gradu Bogoti svladavši 92. tenisačicu svijeta Španjolku Laru Pous-Tio s 7:6 (4), 6:3. Martić je tako zabilježila najveći uspjeh karijere jer će po prvi puta na WTA Touru igrati u polufinalu jednog turnira. Trenutno je 119. tenisačica svijeta, a bodovima iz Bogote mogla bih se opet vratiti među stotinu najboljih.

Tenisačica iz Duća će u polufinalu igrati s još jednom Španjolkom Lourdes Dominguez-Lino.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Američki skijaš Ted Ligety osvojio je zlatnu medalju u današnjem veleslalomu Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu, a Ivica Kostelić završio je na 13. mjestu (+1,34). Srebro je pripalo Francuzu Cyprienu Richardu (+0,08), a bronca Austrijancu Philippu Schoerghoferu (+0,43). Vodeći nakon prve vožnje Norvežanin Aksel Lund Svindal osvojio je četvrto mjesto (+0,49) i ostao je bez medalje.

Kostelić je nakon prve vožnje bio u odličnoj poziciji, na trećem mjestu sa 23 stotinke zaostatka za Svindalom. Inače, u prvoj vožnji čak se devet skijaša "uguralo" unutar jedne sekunde. No, u drugoj utrci Kostelić je ostvario tek 28. vrijeme i na kraju je završio na 13. mjestu.

Kosteliću je to bio drugi nastup u Garmischu, jer je nakon bronce u superveleslalomu na početku SP-a otišao na odmor i pripreme.

U drugoj vožnji nastupit će još dva hrvatska skijaša, Natko Zrnčić-Dim koji je u prvoj utrci bio 42. (+3.11) i Sebastian Brigović koji je bio 52. (+4.42).

U subotu je na rasporedu ženski slalom, a u nedjelju, posljednjeg dana natjecanja u Garmisch-Partenkirchenu, vozi se muški slalom u kojem je Kostelić jedan od glavnih favorita za naslov.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić priznao je da je izabrao krivu taktiku za drugu vožnju današnjeg veleslaloma Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu.

Kostelić je nakon prve utrke bio u odličnoj poziciji, na trećem mjestu sa 23 stotinke zaostatka za vodećim Svindalom. No, u drugoj vožnji je ostvario tek 28. vrijeme i na kraju je završio na 13. mjestu.

"Postava druge vožnje nije mi baš odgovarala, bilo je dosta 'zatvoreno', i nisam se najbolje snašao. Mislim da sam izabrao krivu taktiku, pokušavao sam napadački, a bilo bi puno bolje da sam vozio mirno. No, što se može, nekad se i to događa. Na kraju krajeva mogu reći da nisam ostvario cilj, plasman među prvih deset", izjavio je Kostelić nakon utrke.

LONDON/ZAGREB

Ozljeda braniča engleskog premierligaša Tottenhama Vedrana Ćorluke srećom nije toliko ozbiljna, pa će se hrvatski reprezentativac na teren vratiti ranije od očekivanog.Nakon oštrog prekršaja Milanova veznjaka Mathieua Flaminia činilo se kako bi Ćorluka mogao izbivati više od dva mjeseca, no magnetska rezonanca je pokazala kako ozljeda ipak nije toliko ozbiljna. Ćorluka će već idućeg tjedna započeti s lakšim treninzima, a na teren bio se mogao vratiti za tri tjedna, možda čak i ranije."Srećom, ništa nisam slomio. Gležanj je još uvijek otečen, no doktor me uvjeravaju kako se ne radi o težoj ozljedi," kazao je Ćorluka koji će iz predostrožnosti još nekoliko dana imati imobiliziran zglob, nakon čega slijedi povratak treninzima.

"Ukoliko neće biti komplikacija Ćorluka bi možda mogao konkurirati i za uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Milana koji je na rasporedu 9. ožujka," poručili su s White Hart Lanea.Za razliku od Ćoruke, sudbina Jonathana Woodgatea još uvijek je neizvjesna. Bivši engleski reprezentativac koji je na San Siru ušao u igru upravo umjesto Ćorluke, ozlijedio je mišić i pitanje je hoće li se oporaviti do konca sezone. Woodgateu je to bio prvi nastup nakon 15 mjeseci pauze, no čini se kako ga ponovo očekuje duža pauza.

"Ozljede me uništavaju, no ne želim se predati. Imam veliku volju i spreman sam na borbu jer želim opet igrati," kazao je Woodgatea koji je u posljednje dvije godine odigrao tek tri utakmice.

DUBROVNIK

Nogometaši Hajduka slavili su u prijateljskoj utakmici u Dubrovniku protiv istoimenoga trećeligaša s čak 9:0. Pred prepunim stadionom četiri je pogotka postigao Duje Čop, dva Franko Andrijašević, a po jedan Mario Sačer, Ahmad Sharbini i Ante Vukušić. Gostovanje Hajduka u Dubrovniku svojevrsna je zahvala za veliki doprinos Dubrovčana proslavi 100. rođendana splitskog kluba kada su cijelom dužinom gradskih zidina navijači upalili baklje. Nastavak Hrvatskog nogometnog prvenstva je u sljedeću subotu, a Hajduk će dotad imati i provjeru kod Dugopolja.

DUBAI

Danska tenisačica Caroline Wozniacki od ponedjeljka će ponovno biti prva tenisačica svijeta nakon što je taj naslov svega na tjedan dana prepustila Belgijanki Kim Clijsters. Wozniacki je do broja 1 došla pobjedom u četvrtfinalu Dubaija nad Izraelkom Shahar Peer, pa je po bodovima već pretekla Clijsters na WTA listi. "Naravno da me raduje činjenica da sam opet na vrhu i nadam se da ću ovaj put ostati još duže", kazala je 19-godišnja Dankinja, koja još uvijek nema Grand Slam naslov. Pobjedom Wozniacki odahnuli su i organizatori turnira u Dubaiju jer u natjecanju više nema izraelske tenisačice Peer. Turnir u UAE je prošle godine čak bio i kažnjen jer Izraelki nije dopustio nastup, a svaki njezin dvoboj u Dubaiju bio je popraćen maksimalnim mjerama osiguranja.

DUBAI

Pregled teniskih turnira:

ATP Marseille četvrtfinale:

Robin Soderling (ŠVE/1) - Michael Llodra (FRA/8) 6-1, 6-4

MARIN ČILIĆ (CRO) - Tomas Berdych (ČEŠ/2) 6-3, 6-4

WTA Bogota, 2.kolo:

Beatriz Garcia Vidagany (ŠPA) - Corinna Dentoni (ITA) 3-6, 6-3, 6-4

Četvrtfinale:

Lourdes Domínguez (ŠPA/7) - Beatriz Garcia Vidagany (ŠPA) 6-4, 6-3

PETRA MARTIĆ (CRO) - Laura Pous (ŠPA) 7-6 (7/4), 6-3

WTA Dubai, četvrtfinale:

Caroline Wozniacki (DAN/1) - Shahar Peer (IZR) 6-2, 6-4

Jelena Janković (SRB/6) - Samantha Stosur (AUS/4) 6-3, 5-7, 7-6 (7/4)

Svetlana Kuznjecova (RUS/16) - Agnieszka Radwanska (POL/8) 7-6 (9/7), 6-3

Flavia Pennetta (ITA) - Alisa Klejbanova (RUS) 6-2, 6-0

ATP Memphis, četvrtfinale:

Miloš Raonić (KAN) - Robert Kendrick (USA) 6-4, 3-6, 6-3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙