FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 7. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/ABU DHABI

Najbolja sportašica svijeta i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić nije danas u Abu Dhabiju dobila nagradu Laureus za najbolju sportašicu godine, jer je taj naslov pripao američkoj skijašici Lindsey Vonn. Američka skijašica je prošle sezone bila ukupna pobjednica svjetskog kupa i osvajačica zlatne olimpijske medalje u Vancouveru u spustu, dok je u konkurenciji sportaša Laureus dobio najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal. Najbolja momčad je španjolska nogometna reprezentacija, "Povratnik godine" je talijanski motociklist Valentino Rossi, dok je nagradu u kategoriji ekstremnih sportova dobio američki daskaš Kelly Slater. Nagradu Laureus za životno djelo dobio je legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane. Blanka Vlašić je bila u najužoj nominaciji jer je tijekom 2010. godine ostvarila niz izvanrednih rezultata među kojima su njznačajniji osvajanje zlatne medalje na Europskom prvenstvu u Barceloni u kolovozu i zlatne medalje na Svjetskom dvoranskom prvenstvu održanom u Dohi u ožujku, a pobijedila je i na 12 od 14 nastupa tijekom godine, uključujući svih sedam mitinga Dijamantne lige. Proglašena je i svjetskom atletičarkom godine prema izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF) te europskom atletičarkom godine.Tako je skijašica Janica Kostelić ostala još uvijek jedina hrvatska sportašica koja je dobila "sportskog Oskara", jer je 2006. Laureus osvojila naša "snježna kraljica". Dobitnike nagrade izabire akademija Laureus u kojoj je 46 uglednih sportaša iz svih generacija.

ROTERDAM/ZAGREB

Marin Čilić je pobjedom započeo nastup na ATP turniru u Rotterdamu, a za prolaz protiv Nijemca Mische Zvereva 6:2, 6:4 trebalo mu je samo sat vremena igre. Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda Čilića, koji će u u 2. kolu igrati protiv pobjednika susreta Austrijanca Juergena Melzera i Nizozemca Jessea Huta Galunga. Na najnovijoj ATP ljestvici Čilić je tek 28., a ovo će nakon dugo vremena biti prvi turnir na kome nije nositelj. U Rotterdamu je i Ivan Ljubičić, koji je dvaput igrao finale ovog turnira, a u 1. kolu igra s Ukrajincem Serhijem Stahovskim. Stahovski je svladao Ljubičića u finalu Zagreba 2008, a Ljubičić mu je uzvratio 2009. u Queensu.

BELEK/ZAGREB

Splitski Hajduk odigrao je 1:1 s poljskim prvakom Lechom iz Poznana u pripremnoj utakmici odigranoj u turskom gradu Beleku.Hajduk je poveo pogotkom Marina Ljubičića u 24. minuti, dok su Poljaci izjednačili iz kaznenog udarca kojeg je u 56. minuti realizirao Semir Štilić iz BiH. Bila je ovo četvrta i posljednja pripremna utakmica Hajduka na pripremama u Turskoj, a Splićani su ubilježili jednu pobjedu i tri neodlučena rezultata. U Beleku su slavili s 3:2 protiv ukrajinskoga Obolona, te odigrali 0:0 s bečkom Austrijom, 1:1 s bukureštanskim Dinom i 1:1 s Lechom. Splićani će sljedeću provjeru imati protiv Dugopolja 10. veljače, a do prve utakmice proljetnog dijela HNL-a 26. veljače protiv Intera slijede još i ogledi s praškom Slavijom (13. veljače) i kod Dubrovnika 18. veljače.

PULA

Oko dvije tisuće gledatelja pratilo je večeras na pulskom gradskom stadionu "Aldo Drosina" trening hrvatske nogometne reprezentacije koja u srijedu na ovom stadionu igra prijateljski susret protiv Češke. Neposredno prije večerašnjeg treninga održana je konferencija za novinare na kojoj su glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, izbornik Slaven Bilić te predstavnici Grada Pule i Nk Istre 1961 najavili ovaj nogometni spektakl i otvaranje gradskog stadiona. Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić izrazio je zadovoljstvo što će "vatreni" odigrati ovu utakmicu u sjajnom ambijentu i susretom sa Češkom svečano otvoriti ovaj stadion. "Neće ovo biti revijalna utakmica, već smo i jedni i drugi ovaj ogled shvatili kao kvalifikacijski susret. Mi ćemo s naše strane gledateljima pokazati igrače koje i inače imamo rijetko prilike vidjeti u Hrvatskoj", staknuo je Bilić. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić pohvalio je domaćina susreta dodavši kako će ovo biti velika promocija cijele Istre. Sve ulaznice za ovaj susret su rasprodane, akreditirano je 154 novinara iz Hrvatske i inozemstva. Reprezentativci Češke u Pulu stižu sutra te će sutra navečer također održati trening na stadionu "Aldo Drosina".

WOLFSBURG

Njemački prvoligaš VfL Wolfsburg u ponedjeljak je dao otkaz treneru Stevea McClarena, a hitno su pronađen i nasljednik - bivši reprezentativac Pierre Littbarski.Bivši engleski izbornik McClaren već duže vrijeme je bio na meti kritika zbog loših rezultata,a čelnici Wolfsburga su mu uručili otkaz nakon subotnjeg poraza od Hanovera (0:1) čime je klub pao na 12. mjesto, tek s jednim bodom više od klubova kojima prijeti ispadanje. U zadnjih 11 utakmica Wolfsburg ima samo jednu pobjedu, što je ponižavajuće za ekipu koja je prepuna zvijezda i među najbogatijima je u Bundesligi. McClaren je u Wolfsburg došao prošlo ljeto nakon što je Twente Enschede odveo do prvoga naslova nizozemskoga prvaka. Pierrea Littbarski (51) je dosad bio Englezov pomoćnik, a u karijeri je vodio neke japanske klubove, Duisburg, FC Sydney i švicarski Vaduz.

ZAGREB

Predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza (HJS) Marin Lovrović razriješen je dužnosti na izvanrednoj sjednici Skupštine HJS-a održanoj u ponedjeljak u Šibeniku, stoji na web-stranici Saveza. Sjednica je trajala manje od sat vremena, a osim razrješenja predsjednika Marina Lovrović sr., prihvaćene su i ostavke preostalih članova Izvršnog odbora. Vodstvo HJS-a do izbora novoga predsjednika preuzeo je predsjednik Skupštine Davor Kivela, koji je najavio održavanje Izborne Skupštine 12. ožujka u Zadru. Nakon što se objavi službeni poziv o sazivanju izborne Skupštine, članovi HJS-a roku od petnaest dana trebaju dostaviti prijedloge kandidata za izbor novog predsjednika.Riječanin Marin Lovrović st. je za predsjednika izabran u prosincu 2008. godine, a dotad je bio aktivni reprezentativac u klasi Zvijezda, u kojoj danas jedre dvojica njegovih sinova.

RIM

Poljski vozač Robert Kubica počeo je pomicati prste na desnoj ruci, za koju su liječnici tvrdili da će je morati amputirati nakon teškog udesa na reli utrci pokraj talijanske Savone. Kubica (26) se u ponedjeljak ujutro probudio nakon umjetne kome koju su mu indicirali liječnici jer su ga čak sedam sati operirali zbog višestrukih prijeloma ruke, noge i ramena. Šef njegove F1 ekipe Renaulta Eric Boullier potvrdio je novinarima da je Kubicino stanje "puno bolje", te da će oporavak trajati puno kraće od predviđenoga, iako će liječnici morati obaviti još barem jednu operaciju. "Pričao je s obitelji i mogao je pomicati prste što je jako dobar znak. Liječnici će ga ponovno staviti u komu kako bi mu tretirali oštećeno tkivo lakta i ramena", kazao je Boullier, koji je s Kubicom u bolnici Santa Corona pokraj Genove.Poljak je teško ozlijeđen u nesreći na reliju "Rotto di Andora" pokraj talijanskog grada Savone, kada je pri velikoj brzini vozeći reli-verziju Škode Fabije udario u betonski zid i potpuno uništio automobil.

ROTTERDAM

Rezultati susreta 1. kola s ATP turnira u Rotterdamu:

MARIN ČILIĆ (CRO) - Mischa Zverev (NJEM) 6-2, 6-4

Viktor Troicki (SRB) - Thomas Schoorel (NIZ) 6-2, 7-6 (7/1)

Michaël Llodra (FRA) - Nikolaj Davidenko (RUS) 6-3, 7-6 (7/4)

Dmitry Tursunov (RUS) - Andrej Golubjev (KAZ) 6-4, 7-5

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙