FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 11. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja obranili su naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. "Mravi" su u finalu 20. izdanja hrvatskog Kupa u KC Dražen Petrović pobijedili Zadar 91:85 (21:23, 19:24, 23:21, 28:17).Zagrebu je ovo treće slavlje nakon što su bili najbolji prošle i 2008. godine. Momčad iz Trnskog je stigla do pobjede premda je veći dio utakmice bila u rezultatskom zaostatku. Zadar je imao i po devet koševa viška, no nije uspio zadržati prednost. U neizvjesnoj završnici presudila je zadarska loša realizacija slobodnih bacanja. Zadrani su u posljednjoj minuti promašili četiri uzastopna slobodna bacanja, te dva pokušaja za tricu.Najbolji igrač u Zagrebovim redovima bio je Mario Kasun sa 27 koševa i 9 skokova, Damir Mulaomerović je dodao 14 koševa i tri asistencije, a Krunoslav Simon 12 koševa, 4 skoka i 5 asistencija. U suparničkim redovima najbolji su bili Brandon Brown sa 22 koša, te Ivo Ivanov, Miro Bilan i Marko Car sa po 13 koševa. Kasun je proglašen za najboljeg igrača i strijelac završnog turnira hrvatskog kupa.Nakon što su u polufinalu priredili senzaciju pobijedivši Cedevitu sa svega pet igrača, Zadar je u finalu nastupio u kompletnom sastavu. Čelnici kluba postigli su dogovor o isplati duga Vladimiru Boisi, pa je ukinuta suspenzija. Zadar je zbog suspenzije protiv Cedevite igrao samo s petoricom, dok su na klupi sjedili klinci iz juniorskog pogona. Pravo nastupa nisu imali igrači koji su potpisali ugovore nakon završetka prošle sezone (Jakov Vladović, Chester Mason, Marko Ramljak, Marijo Dundović, Ivo Ivanov, Brandon Brown, Antonijo Vlaić, Branimir Login te Devon Downey).

SAN JOSE/ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio probiti u četvrtfinale ATP turnira u San Joseu nakon poraza od prvoga nositelja turnira Španjolca Fernanda Verdasca u dva seta 7:5, 7:5. Karlović je izgubio od ljevorukog Španjolca, iako je na svoj servis dopustio samo dvije lopte za obrat u cijelom meču, ali je Verdasco obje iskoristio u završnicama setova. Zagrepčanin njednom nije zaprijetio Španjolčevu servisu, a imao je 14 as-servisa. Bio je to čak šesti međusobni dvoboj Karlovića i devetog tenisača svijeta, a omjer je sada izjednačen na 3:3.

GARMISCH

Austrijska skijašica Elisabeth Goergl vodeća je nakon discipline spust u superkombinaciji Svjetskog skijaškog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu. Goergl je u poziciji da nakon super-G utrke osvoji još jedno svjetsko zlato, a vodi s prednošću od 26 stotinki ispred Švicarke Dominique Gisin, dok 27 stotinki zaostaje švedska veteranka Anja Paerson. Olimpijska prvakinja u ovoj disciplini Nijemica Maria Riesch startala je bolesna i spust je završila s čak dvije sekunde sprijim vremenom od Goergl, a jednako neuvjerljiva bila je i Amerikanka Lindsey Vonn, koja nakon spusta ima zaostatak od 1.60 sekundi. U konkurenciji za medalju su Švicarka Lara Gut (+0.71), Amerikanka Julia Mancuso (0.91) i Slovenka Tina Maze (+1.11). Kombinacijski slalom na rasporedu je u 14 sati.

LONDON

Nakon otkaza u Liverpoolu prije nepunih mjesec dana Roy Hodgson nije dugo čekao novi posao jer je u petak preuzeo prvoligaša West Bromwich Albiona, koji se bori za ostanak u Premijer ligi. Hodgson (63) je osim Liverpoola vodio Inter, Fulham i reprezentaciju Švicarske, a na klupi WBA će naslijediti Roberta Di Mattea. WBA je na 17. mjestu tek jedan bod udaljen od zone ispadanja, a od zadnjih 18 utakmica izgubili su čak 13.

BOSTON

U reprizi finala prošlogodišnjeg playoffa NBA lige LA Lakersi su u Bostonu slavili protiv Celticsa s 92:86, a košarkaš Bostona Ray Allen ušao je u povijest kao čovjek s najviše postignutih trica u povijesti lige. Lakersi su uzvratili Bostonu za domaći poraz prije nekoliko dana, iako su u prvom poluvremenu zaostajali i petnaest koševa. U drugom dijelu je nezaustavljiv Kobe Bryant (23), koji je u tom periodu igre ubacio 20 koševa, a imao je i raspoložene suigrače Pau Gasola (20, 10 skokova) i Lamara Odoma (10, 12 skokova), te veliku prednost u skoku. Boston je predvodio Ray Allen (20), koji je bio i prvo ime utakmice jer se upisao u knjigu NBA rekorda kao najbolji "tricaš". Allenu su do obaranja rekorda čuvenog strijelca Indiane Reggiea Millera nedostajale dvije trice, a to je ostvario već u prvoj četvrtini, pa sada njegov rekord iznosi 2.562 "trice". "Bilo mi je skoro neugodno koliko se pažnje posvećivalo mojim tricama. Rekord je sada oboren i sada se svi možemo posvetiti utrci za naslov", kazao je Allen, koji je član Celticsa zadnje četiri godine, a prije toga je sedam sezona igrao za Milwaukee, te pet za Seattle.

MADRID

Madridski Real ponudit će Arsenalu 60 milijuna eura i svog napadača Karima Benzemu za španjolskog reprezentativca Cesca Fabregasa, tvrdi list Marca. "Super-ponuda" Reala za 23-godišnjeg Fabregasa nije službeno potvrđena od obaju klubova, ali Marca navodi da su kontakti uspostavljeni, te da se radi o prijelazu koji bi trebao biti realiziran u lipnju. Ukoliko Arsenal čak i prihvati ponud, biti će teško nagovoriti 23-godišnjeg Fabregasa da ode u Real, kada se zna da je karijeru počeo u juniorima Barcelone, te da strasno navija za taj klub. "Ja sam navijač Barcelone, počeo sam igrati za Barcu i imam navijačku iskaznicu, kao moj otac, djed, ujak i mnogi drugi članovi moje obitelji. Ako si Katalonac, onda ti je Barcelona uvijek na prvom mjestu", kazao je nedavno Fabregas. Prošlog ljeta je Barcelona čak mjesec dana pregovarala s Arsenalom zbog Fabregasa, ali su "Topnici" odbili zadnju ponudu od 35 milijuna eura.

SAN JOSE

Pregled teniskih turnira:

ATP San Jose (531.000 USD), 2. kolo:

Fernando Verdasco (Špa/1) - IVO KARLOVIĆ (Hrv) 7:5, 7:5;

Denis Ištomin (Uzb/5) - Michael Russell (USA) 7:6 (7), 7:6 (4);

Tim Smyczek (USA) - Kei Nišikori (Jap/8) 6:4, 3:6, 6:1;

Lleyton Hewitt (Aus/7) - Brian Dabul (Arg) 3:6, 7:5, 6:3;

Juan Martin del Potro (Arg) - Lukas Lacko (Slk) 6:1, 7:6 (1);

ATP Rotterdam (1,45 milijuna eura), 2.kolo:

IVAN LJUBIČIĆ (Hrv/7) - Benoit Paire (Fra) 6:0, 6:4;

Tomaš Berdych (Češ/4) - Dimitrij Tursunov (Rus) 6:4, 4:6, 7:5;

Marcos Baghdatis (Cip) - Feliciano Lopez (Špa) 7:6 (3), 6:3;

Mihail Južni (Rus/6) - Thiemo de Bakker (Niz) 6:4, 6:4;

Robin Soderling (Šve/1) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 6:3, 5:7, 7:6(7);

ATP Costa do Sauipe (442.500 USD), četvrtfinale:

Ricardo Mello (Bra) - Pablo Andujar (Špa) 6:1, 6:0;

Oleksandr Dolgopolov (Ukr/4) - Potito Starace (Ita/7) 6:3, 6:4;

Nicolas Almagro (Špa/1) - Rui Machado (Por) 6:2, 6:4;

Juan Ignacio Chela (Arg/5) - Thomaz Bellucci (Bra/3) 6:1, 6:2;

WTA Pariz (618.000 USD), 2.kolo:

Jelena Dokic (Aus) - Nadja Petrova (Rus/5) 6:4, 7:6 (4);

Petra Kvitova (Češ/4) - Barbora Zahlavova Strycova (Češ) 6:4, 6:7 (6),7:6 (9);

Yanina Wickmayer (Bel/7) - Klara Zakopalova (Češ) 6:1, 6:3;

Bethanie Mattek-Sands (USA) - Stephanie Cohen-Aloro (Fra) 7:5, 6:3;

Andrea Petkovic (Njem/6) - Kristina Kucova (Slk) 6:4, 6:2;

Kaia Kanepi (Est/3) - Sofia Arvidsson (Šve) 6:3, 6:4.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙