FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 13. veljače 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

SPLIT

Višeminutnim vatrometom na stadionu Poljudu, koji je praćen istodobnom vatrometom iz svih splitskih gradskih četvrti, u ponoć je označen početak glavnog obilježavanja stotog rođendana Hajduka, utemeljenog 13. veljače 1911. godine na poticaj skupine splitskih studenata koji su u to vrijeme studirali u Pragu i donijeli prvu nogometnu loptu u Split Nakon vatrometa splitskim su ulicama kružile višekilometarske kolone vozila okićene Hajdukovim zastavama, trubeći sirenama u čast proslave 100-te obljetnice postojanja tog kluba. Vatrometu je prethodio domjenak u sjedištu Hajduka na Poljudu i prikazivanje 80-minutnog dokumentarnog filma posvećenog 100-godišnjoj povijesti kluba. Glavna proslava 100. obljetnice Hajduka bit će obilježena u nedjelju svečanom akademijom u 11 sati u splitskom HNK-u u režiji Krešimira Dolenčića, a u poslijepodnevnim satima na Poljudu će se odigrati slavljenička utakmica između Hajduka i praške Slavije. U nedjelju u 19 sati i 11 minuta, simboličnim podsjećanjem na 1911. godinu kada je utemeljen Hajduk, kako je najavljeno, u splitskoj će lučkoj kapetaniji trubiti svi brodovi, a na Rivi će biti održan veliki koncert.

GARMISH

Austrijska skijašica Elisabeth Goergl nova je svjetska prvakinja u spustu, a to joj je nakon pobjede u superveleslalomu drugo zlato na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Goergl (29) je slavila s 44 sekunde bržim vremenom od olimpijske pobjednice u ovoj disciplini Lindsey Vonn, dok je za zaostatkom od 60 stotinki domaća heroina Maria Riesch osvojila broncu. Na spustu nije bilo hrvatskih predstavnica, a nakon tri ženske discipline prvenstva Austrijanke imaju sva tri zlata.

MADRID

U utakmici 23. kola Španjolske lige Racing je u Santanderu slavio protiv Seville s 3:2, dok je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić postigao autogol. U iznimno uzbudljivoj utakmici domai su poveli pogotkom Christiana (12), da bi Rakitić u 19. minuti skrenuo loptu u svoj gol. Odmah se i iskupio asistencijom za zgoditak Federica Fazija (40), da bi Luis Fabiano (83pen) izjednačio. Pogodak vrijedan pobjede za Racing, koji je od 39. minute igrao bez isključenoga Cristiana, dao je Manuel Arana (90+2). Alvaro Negredo je za Sevillu promašio kazneni udarac u 17. minuti.

MADRID

Nogometaši Sporting Gijona i Barcelone odigrali su 1:1 u susretu 23. kola Primere, a Barci je to tek drugi neodlučeni rezultat u dosadašnjem dijelu prvenstva. Sporting je do iznenađenja došao pogotkom David Barrala (16), a zvijezde Barcelone su izjednačile tek u 80. minuti pogotkom Davida Ville. zadnjih pet minuta dvoboja za domaćine igrao je i Mate Bilić.

ROTTERDAM

Prvi nositelj Šveđanin Robin Soderling plasirao se u finale ATP turnira u Rotterdamu svladavši u polufinalu Srbina Viktora Troickog s 7:5, 6:4.

Soderling će se za naslov boriti s Francuzom Jo-Wilfriedom Tsongom koji je izbacio Ivana Ljubičića.

RIM

U derbiju 25. kola Talijanske lige Napoli je u gostima svladao Romu i zadržao drugo mjesto na ljestvici. Napoli je došao do pobjede pogocima Urugvajca Edisona Cavanija (50, 83-pen), te sada za vodećim Milanom zaostaje tri boda. Nogometaši Milana ranije su slavili kod kuće s uvjerljivih 4:0 protiv Parme pogocima Seedorfa (8), Cassana (17) i Robinha (61, 65). Cassanu je to bio prvi zgoditak za milanski klub.

COSTA DO SAUIPE

Španjolac Nicolas Almagro osvojio je ATP turnir u brazilskom gradu Costa do Sauipeu, te ponovio svoj uspjeh iz 2008. Almagro je bio i prvi nositelj turnira, a u finalu je s 6:3, 7:6 (3) svladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Španjolcu je to ukupno osmi turnirski naslov, a svih osam je osvojio na zemlji.

SAN JOSE

U finalu ATP turnira u američkom San Joseu igrat će prvi nositelj Španjolac Fernando Verdasco i Amerikanac crnogorskog podrijetla Miloš Raonić.Branitelj naslova Verdasco je u polufinalu s 6:4, 6:4 svladao Argentinca Juana del Potra, dok je 20-godišnjem Raoniću prvi finale u karijeri omogućila predaja bez borbe Francuza Gaela Monfilsa zbog ozljede ručnog zgloba.

PATTAYA

Slovačka tenisačica Daniela Hantuchova pobjednica je WTA turnira u tajlandskoj Pattayi nakon što je u finalu svladala Talijanku Saru Errani s 6:0, 6:2.

Za Slovakinju je to četvrta turnirska pobjeda, ali prva nakon četiri godine.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Washington Wizards - San Antonio Spurs 94:118

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 97:99

New Jersey Nets - New York Knicks 95:105

Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats 86:88

New Orleans Hornets - Chicago Bulls 88:97

Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76'ers 87:107

Houston Rockets - Dallas Mavericks 102:106

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 97:103

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙