FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 14. veljače 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12, 30 sati:

ZAGREB - U Hrvatskoj 720 pilota zrakoplova i 19 profesionalnih pilota helikoptera (CPL-H) ima pilotske dozvole, priopćila je danas Agencija za civilno zrakoplovstvo, odgovarajući na upite vezane uz broj pilota, pilotskih dozvola i ovlaštenja za letenje na pojedinim tipovima zrakoplova u Republici Hrvatskoj. Od 720 pilotskih dozvola za zrakoplove, 244 pilota ima najviši stupanj pilotske dozvole (ATPL-A), odnosno dozvolu prometnog pilota aviona kojom se obavlja dužnost zapovjednika ili kopilota aviona u komercijalnom zračnom prometu.

ZAGREB - Dvadeset inspektora zaštite okoliša započelo je danas usavršavanje u sklopu projekta provedbe novog Zakona o zaštiti okoliša usklađenog sa zakonodavstvom EU-a u slučajevima kaznenih djela protiv okoliša,a radi unaprjeđenja postupanja u slučajevima prekršajnih i kaznenih djela protiv okoliša, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Program se sastoji od četiri modula koji se održavaju u Zagrebu i dva studijska putovanja, a provodi se od veljače do studenog ove godine. Prvi modul održat će se od 14. do 18. veljače u Ministarstvu, a tematski obrađuje područje prekršajnih i kaznenih djela protiv okoliša općenito, hrvatsko zakonodavstvo koje regulira prekršajna i kaznena djela protiv okoliša, te EU zakonodavstvo i primjere dobre prakse

ZAGREB - Zagrebačka policija jučer je u Sesvetama spriječila sukob između frakcija Dinamovih navijača, pri čemu je privela 85 navijača, a zbog posjedovanja hladnog oružja (teleskopske palice i bokseri) zadržala je njih trojicu koje bi tijekom današnjeg dana trebala dovesti pred sesvetski Prekršajni sud. Iako u policiji kao razlog planiranog obračuna navode razmimoilaženje u mišljenjima između navijačkih udruga, doznaje se da su pripadnici dviju frakcija, Agram Crew i No Profit, odlučile napasti treću, Soviće iz Sesveta, i to zato što sesvetska udruga posjećuje Dinamove utakmice, a spomenute dvije ih bojkotiraju. Sva trojica zadražanih navijača od ranije su poznata policija, pri čemu su 32-godišnjak i 22-godišnjak evidentirani zbog kaznenih djela nanošenja teških ozljeda i nasilničkog ponašanja, a jedan od njih ima i aktivnu zabranu posjeta športskim natjecanjima zbog sudjelovanja u navijačkim neredima u svibnju prošle godine za odigravanja utakmice između Hajduka i Dinama. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje tog, ali i slučaja napada na autobus s gostima grčkog nogometnog kluba PAOK iz prosinca prošle godine, budući da dio Dinamovih navijača koji je sudjelovao u tom napadu još nije identificiran.

ZAGREB/OSIJEK - Uz obalu Save pokraj Ivanić Grada jučer je pronađeno mrtvo tijelo nepoznata muškarca, koje je prevezeno u zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na obdukciju, a i u Osijeku je jučer iz Drave izvučeno tijelo nepoznata muškarca te će se također uzrok smrti utvrditi obdukcijom. Zagrebačka policija izvijestila je danas da je truplo nepoznata muškarca pronađeno jučer oko 10 sati u blizini Gregčevićeve ulici u naselju Lijevi Dubrovčak pokraj Ivanić Grada, sedam-osam metara od obale Save. U policiji kažu da je tijelo bilo jako dugo u vodi te da je u visokoj fazi "saponifikacije", što otežava identifikaciju. Vanjskim pregledom tijela policija nije našla vidljive tragove koji bi upućivali na nasilnu smrt, no uzrok smrti bit će poznat tek nakon obdukcije.

ZAGREB - Zagrebačko kazalište lutaka (ZKL) premijerno će 18. veljače izvesti predstavu "Krava na Mjesecu", u režiji Ivana Kristijana Majića, nastalu u koprodukciji s Budimpeštanskim kazalištem lutaka, prema istoimenom animiranom filmu Dušana Vukotića. To je prva koprodukcijska suradnja ZKL-a i Budimpeštanskog kazališta lutaka, središnjeg mađarskog lutkarskog kazališta. Polazište za tu lutkarsku predstavu namijenjenu najmlađoj publici bio je Vukotićev proslavljeni anmirani film iz 1959., priča o djevojčici koja želi stati na kraj zadirkivanju, pa izgradi raketu kojom bi jednog dječaka poslala na Mjesec. Kako su u strahu velike oči, za dječaka i najobičnija krava postane nešto strašno, opasno izvanzemaljsko čudovište. Dizajn lutaka i scenografiju napravio je Wunder Judit, glazbu Vibor Čerič, a dramaturgiju Livia Dobak. Glume Petar Konkoj i Borbala Koradi.

ZAGREB - Mladi talijanski pijanist Scipione Sangiovanni osvojio je prvu nagradu na upravo završenom EPTA međunarodnom pijanističkom natjecanju Svetislav Stančić, koje organizira EPTA Croatia - Udruga klavirskih pedagoga Hrvatske i Koncertna direkcija Zagreb. Drugu nagradu četvrtog natjecanja, održanog od 7. do 13. veljače u Zagrebu, dobio je Andrey Gugnin iz Rusije, a treću Stephanie Proot iz Belgije te Varvara Nepomnyashchaya iz Rusije, izvijestila je danas Koncertna direkcija. Sangiovanni je osvojio i posebnu nagradu za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskih autora, po ocijeni stručnog suda (Nagrada i priznanje Hrvatskog društva skladatelja - 500 eura, koncert na Muzičkom biennalu Zagreb 2013. i koncert u okviru programa Osorskih glazbenih večeri 2012.).

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙