FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 22. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZADAR - Danas, drugog dana obilježavanja 18. godišnjice vojno-redarstvene akcije Maslenica, brojna izaslanstva, predstavnici Vlade na čelu s ministrom Božidarom Kalmetom, predstavnici grada Zadra i županije, HV-a i MUP-a, općina u kojima se akcija odvijala, te udruga proizašlih iz Domovinskoga rata položila su vijence na spomen obilježjima u Kašiću i Islamu Latinskom. Zbog orkanske bure otkazani su nastupi lokalnih kulturno-umjetničkih društava i misa u crkvi Sv. Frane u Podpragu, dok je memorijalni maraton Maslenica, Posedarje, Novigrad ipak održan. Akcija Maslenica je počela rano ujutro prije točno 18 godina. Tijekom tri dana vojnih operacija oslobođeno je 15-ak sela u zadarskom zaleđu i važne strateške točke; zrakoplovna baza Zemunik i Masleničko ždrilo čime je kopneno spojen sjever i jug Hrvatske. U akciji je poginulo 18 branitelja, a 158 ih je ranjeno. Trodnevno obilježavanje završava sutra malonogometnim turnirom u Bibinjama na kojem će nastupiti ekipe branitelja i njihovih udruga, te postrojbi HV-a i MUP-a.

ŠANDROVAC - Ministarstvo regionalnog razvoja i turizma i dalje će podupirati razvoj lovstva snažnim mjerama kako bi lovni turizam dobio još važniju ulogu na hrvatskoj turističkoj karti, rekao je ministar turizma Damir Bajs danas u Šandrovcu. Zajednička je zadaća ministarstva i Hrvatskog lovačkog saveza da učinimo više kako bi kvaliteta hrvatskog turizma na kontinentu bila prepoznata, a jedna od glavnih zadaća Ministarstva je podizanje razine ponude tzv. posebnih oblika turizma, gdje je, uz pustolovni, planinski, ribolovni, upravo lovni turizam važan oslonac budućeg turističkog razvoja, kazao je ministar za posjeta općini Šandrovac, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

SPLIT - Predsjednik HSP Daniel Srb danas je u Splitu odgovarajući na novinarski upit vjeruje li da je Thomson uzeo novac 2007. samo da ne nastupa na predizbornim skupovima HSP-a , rekao kako želi vjerovati da on nikad ne bi pristao na to. Srb je u Splitu nazočio izbornom Zboru HSP-a Splitsko-dalmatinske županije na kojem je za predsjednika Županijske organizacije u sljedećem četvorogodišnjem mandatu izabran dosadašnji predsjednik Ivan Protrka. Kako je Srb rekao novinarima u "slučaj Thompson" će "na vidjelo izaći mnoge druge stvari koje će iznenaditi mnoge u Hrvatskoj." Za uhićenje hrvatskog branitelja Tihomira Purde, za kojeg je kazao da je žrtva nevješte hrvatske diplomacije. "Ako se nešto dogodi u Hrvatskoj, ne mogu za to biti nadležna tijela druge države – to je samo dokaz našeg nepotpunog suvereniteta. Četnike i zločince se u Hrvatskoj abolira i na njih se primjenjuje Zakon o općem oprostu, a nasuprot tome hrvatske se branitelje uhićuje bez ikakvog dokaza", ustvrdio je Srb.

ZAGREB - Jaka bura danas je izazvala kašnjenja autobusa iz Dalmacije, a let zrakoplova iz Zagreba za Dubrovnik morao je biti preusmjeren u Split.

Zbog jake bure autobusi iz pravca Dalmacije u dolasku na zagrebački Autobusni kolodvor kasne od 20 do 40 minuta, doznaje se večeras od glavnog prometnika na zagrebačkome Autobusnom kolodvoru. I autobusi iz pravca Rijeke i Gorskog kotara također su u dolasku kasnili od 20 do 40 minuta, ali su od 20 sati kašnjenja smanjena. Zrakoplov koji je poslijepodne iz Zagreba poletio za Dubrovnik morao je zbog jake bure u Dubrovniku sletjeti u splitsku zračnu luku, doznaje se u zagrebačkoj Zračnoj luci. Za sada se još ne zna hoće li i večerašnji let iz Zagreba za Dubrovnik biti preusmjeren u Split. U željezničkom prometu nije bilo većih kašnjenja, osim putničkog vlaka iz Splita koji je u Zagreb došao sat vremena kasnije, doznaje se na zagrebačkom Željezničkom kolovoru.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙