FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju dobitonosne prodaje

Autor: scvi
NEW YORK, 14. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u minusu unatoč snažnim tromjesečnim poslovnim rezultatima JPMorgan Chasea, najavljujući dobitonosne prodaje na Wall Streetu nakon 7 tjedana uspona ključnih indeksa.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u minusu 53 boda, a tehnološki Nasdaq 3 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks oslabio je 3,8 bodova i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Financijski div JPMorgan Chase izvijesito je danas o porastu zarade u zadnjem lanjskom tromjesečju za 47 posto, ponajviše zahvaljujući smanjenju gubitaka po lošim zajmovima. Izvršni direktor te banke Jamie Dimon kazao je da vidi znakove stabilnosti i rasta američkog gospodarstva.

Očekivanja snažnog rasta zarada korporacija proteklih tjedana utjecala su na rast cijena dionica, tako da je S&P 500 indeks dosegnuo najvišu razinu u zadnjih 28 mjeseci.

Dionica JPMorgan Chasea ojačala je od početka srpnja 4,3 posto, no danas je u elektroničkom predtrgovanju oslabila 0,3 posto, na 44,31 dolar.

„JPMorganovi rezultati pružaju optimizam u pogledu izvedbe ostalih velikih američkih banaka, no svi su na tržištu spremni unovčavati dobitke nakon snažnog uzleta cijena dionica u proteklome razdoblju. I dok su poslovni rezultati iznad očekivanja, nikoga nisu previše iznenadili. Stoga i nisu dovoljni da bi terminski indeksi porasli“, kaže Oliver Pursche predsjednik Uprave Gary Goldberg Financial Servicesa.

Pozornost investitora bit će usmjerena na nove makroekonomske objave. Danas se očekuje podatak o potrošačkim cijenama i prometu u američkoj maloprodaji u prosincu.

Najnovija odluka kineskih vlasti o podizanju razine obveznih rezervi bankama kako bi suzbila jačanje inflacije, pak, negativno utječe na rudarski sektor.

Stoga su danas na europskim burzama najvažniji indeksi na gubitku. Londonski Ftse indeks u minusu je 0,7 posto, na 5.979 bodova, frankfurtski DAX 0,8 posto, na 7.019 bodova, a pariški CAC 0,3 posto, na 3.962 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙