FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju daljnji rast cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 4. siječnja 2011. (Hina/Reuters) - Uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu, američki terminski indeksi najavljuju daljnji rast cijena dionica, ako ulagače ne obeshrabre novi makroekonomski podaci.

Dow Jones terminski indeks bio je u 14,00 sati u plusu 48, a Nasdaq terminski indeks 7,5 bodova.

S&P terminski indeks porastao je 4 boda i iznad je fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon što su jučer, prvog radnog dana u ovoj godini, cijene dionica na Wall Streetu osjetno porasle, terminski indeksi pokazuju da bi se uspon mogao nastaviti.

To će, međutim, ovisiti i o novim makroekonomskim podacima. Danas bi trebalo biti objavljeno izvješće o narudžbama u američkoj industriji u studenome, kao i o prodaji automobila u prosincu.

Svi posljednji gospodarski podaci ukazuju na jačanje oporavka u SAD-u, pa se ulagači nadaju da će i ovi biti bolji nego što analitičari procjenjuju.

Optimistično raspoloženje vlada danas i na europskim burzama. Londonski FTSE indeks bio je u 14,00 sati u plusu više od 2 posto, dok su frankfurtski DAX i pariški CAC porasli između 0,3 i 1 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙