FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mogućnost smanjenja kreditnog rejtinga Belgiji ograničila rast eura

Autor: gvla
LONDON, 14. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Euro je u utorak skočio na najvišu razinu u tri tjedna prema dolaru i jenu u mlakom trgovanju u očekivanju sastanka monetarnog povjerenstva američke središnje banke Fed tijekom dana.

Euro je prema dolaru ojačao 0,7 posto na 1,3500 dolara, najvišu razinu od 23. studenoga. Prema jenu je također skočio na najvišu razinu u tri tjedna od 112,22 jena. Kasnije se povukao na 1,3465 dolara i 111,80 jena.

Dolar je prema jenu skliznuo 0,5 posto, te se njime trgovalo po 82,97 jena.

Pad dolara u ovome tjednu koincidirao je s padom prinosa po američkim državnim obveznicama i upozorenjem agencije Moody's da bi se mogla za još jedan korak približiti smanjenju američkog rejtinga AAA ako Kongres usvoji prijedlog o produljenju poreznih olakšica i naknada za nezaposlene.

"Na tržište još uvijek utječe mogućnost produžetka američkog paketa poticaja, što je preusmjerilo pozornost na zabrinutosti u vezi s fiskalnom stabilnošću SAD-a", ocjenjuje valutni strateg BTM-UFJ-a Lee Hardman.

Rast eura bio je ograničen upozorenjem rejting agencije S&P o mogućnosti snižavanja rejtinga Belgiji u idućih šest mjeseci, što je podsjetilo ulagače na opasnost od prelijevanja dužničke krize u eurozoni.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙