FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 14. kolovoza 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Zbog bočnih udara vjetra na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica, u oba smjera promet je dopušten samo osobnim vozilima. Ostali obilaze državnom cestom D 3, starom cestom kroz Gorski kotar. Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Na Krčkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle). Zbog olujnih udara bure na dionici autoceste A 1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok brzina je ograničena na 60 km/h. Zbog prosvjeda zatvoreni su: ulazni i izlazni kraci na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica na autocesti A 3 Bregana-Lipovac (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod) te državne ceste: D2 Podravska magistrala na ulazu u Viroviticu iz smjera Đurđevca, pa se promet preusmjerava preko nadvožnjaka, D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu, D34 u mjestu Medinci, D51 u Novoj Gradiški, D55 Županja-Orašje i županijska cesta ŽC4244 u Lužanima. Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabranjen je promet danas od 15 do 23 sata, a sutra, na blagdan Velike Gospe od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama.

ZAGREB - U većini krajeva promjenljivo oblačno, ponegdje s malo kiše ili pokojim pljuskom, te svježije. U Dalmaciji će se zadržati većinom sunčano i vruće. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak, sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a do kraja dana proširit će se duž cijele obale. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, a na Jadranu i u Zagori između 29 i 34 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙