FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. srpnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Glazbenik Bruce Springsteen oduševio je u nedjelju navečer na trosatnom koncertu u Londonu svoje poklonike izvedbom čitavog albuma "Born in the U.S.A" iz 1984. koji mu je osigurao planetarnu popularnost. Boss i njegov E Street Band odsvirali su 12 pjesama istim redoslijedom kao na originalnoj verziji započevši s naslovnom pjesmom u kojoj vijetnamski veteran razmišlja o teškoćama s kojima se suočava a zatim su uslijedili "Glory Days", "No Surrender" i drugi hitovi. Album "Born in the U.S.A" prodan je u 30 milijuna primjeraka širom svijeta i zahvaljujući njemu Sprinsteen je trenutno postao jedna od najvećih glazbenih zvijezda. Uz naslovnu pjesmu vezana je i anegdota - kada je tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan pohvalio pjesmu kao domoljubnu himnu Springsteen mu je odgovorio da nije razumio njezinu poruku. Tri desetljeća kasnije "Born in the U.S.A" još je uvijek oduševljavala okupljene na Hard Rock Calling festivalu u Queen Elizabeth Olympic parku u istočnom Londonu.

NEW YORK - Tinejdžerska olimpijka Gabrielle Douglas, reper Kendrick Lamar i glumac Jamie Fox kao i pjevačice Rihanna i Nicki Minaj među dobitnicima su nagrade BET dodijeljene u nedjelju. Te se nagrade dodjeluju crnim glazbenicima, glumcima i sportašima. Lamar, koji je imao osam nominacija, osvojio je nagradu za najboljeg mladog umjetnika i najboljeg muškog hip-hop izvođača. Zahvaljujući na nagradi podsjetio je da je došao iz svijeta bonova za hranu, socijalne pomoći i subvencioniranog stanovanja. "Sad me gledate na televiziji. To je dokaz da možete ostvartii sve što želite". Douglas je osvojila nagrade za sportašicu godine te za mladu zvijezdu godine a Fox za najboljeg glumca. Rihanna je odnijela nagradu za najbolju R&B pop pjevačicu a Minaj je četvrtu godinu zaredom osvojila nagradu za najbolju hip-hop umjetnicu.

LOS ANGELES - "Čudovišta sa sveučilišta", zadnji film Pixara, nalazi se na vrhu američkog box-officea već drugi vikend zaredom, pokazuju brojke objavljene u nedjelju. Film je zaradio 46,2 milijuna dolara između petka i nedjelje, a ukupno u dva tjedna prikazivanja 171 milijun.

Na drugom je mjestu film "Specijalne agentice" sa Sandrom Bullock u ulozi FBI-jeve agentice Sarah Ashburn, sa 40 milijuna dolara.

"Svjetski rat Z", s Bradom Pittom koji pokušava spasiti svijet od invazije zombija, na trećem je mjestu s 29,8 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙