FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. lipnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - "Čovjek od čelika", novi Superman kojeg utjelovljuje Britanac Henry Cavill, vodi po zaradi na američkim kino blagajnama, objavila je u nedjelju tvrtka Exhibitor Relations. Film Zacha Snydera s Amy Adams u ulozi novinarke Lois Lane, te Kevinom Costnerom i Diane Lane, zaradio je 113 milijuna dolara i daleko odmakao ispred ostalih. Na drugom mjestu po zaradi je komedija "Ovo je kraj" s Jamesom Francom i Jonah Hill sa 20,5 milijuna dolara, a na trećem je film Francuza Louisa Leterriera "Majstori iluzija" s Morganom Freemanom, Woddyjem Harrelsonom, Michaelom Caineom i Jesse Eisenberg koji je zaradio 10,3 milijuna dolara.

LONDON - Britanski rock band Black Sabbath dospio je na prvo mjesto britanske top liste nakon gotovo 43 godine sa svojim albumom "13!", što je rekordno dugo razdoblje za povratak na vrh ljestvice, objavila je u nedjelju tvrtka Official Charts Company. Black Sabbath su se posljednji put našli na vrhu britanske ljestvice sa svojim drugim albumom "Paranoid" 1970. godine. "Šokiran sam!", rekao je frontmen skupine Ozzy Osbourne. "Uspjeh ovog albuma me oborio s nogu. Nikad nam se dosad album nije tako brzo uspinjao prema vrhu", dodao je Osbourne.

WASHINGTON - Solar Impulse, zrakoplov čiji motor pokreće isključivo električna energija proizvedena solarnim panelima, sletio je u Washington na pretposljednjoj etapi u Sjedinjenim Državama. Zrakoplov na solarni pogon sletio je na aerodrom Dulles International i tamo će ostati do početka srpnja kada će poletjeti za New York na posljednju etapu svog puta, priopćili su organizatori. Ako dovrši i tu etapu Solar Ipmulse će postati prvi "solarni" zrakoplov koji je letio od jedne do druge obale SAD. "To dokazuje pouzdanost i potencijal čistih tehnologija, i to je ključno u promicanju naše poruke", rekao je švicarski pilot Bertrand Piccard koji je sa kolegom pilotom Andreom Borschbergom pokrenuo projekt. Solar Impulse ima raspon krila poput Boeinga 747 a teži otprilike kao prosječan osobni automobil. Motor pokreće električna energija dobijena iz 12.000 fotonaponskih jedinica smještenih na krilima.

PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu koji je nedavno dobio rusko državljanstvo, zatražit će alžirsku putovnicu kako bi ih ukupno imao sedam, rekao je za list Journal Du Dimanche. "Imam sedam putovnica iz različitih zemalja koje volim, zapravo volio bih ih imati sedam", rekao je, dodajući da će tražiti alžirsku ali i neke druge. "To mi omogućuje da izbjegnem vize", rekao je. Depardieu smatra da se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu sviđa njegov pomalo huliganski karakter i stil. "Mislim da odgovaram slici koju Francuzi vole, slici pobunjenika, koji pomiče stvari, koji je ponekad pijan. Upravo taj huliganski stil sviđa se i Putinu", kaže glumac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙