FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. lipnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu ostao je šest mjeseci bez vozačke dozvole jer je treći put bio u alkoholiziranom stanju dok je upravljao motornim vozilom, odlučio je sud u Parizu. Glumac nije bio nazočan izricanju presude kojom mu je oduzeta vozačka dozvola i određena novčana kazna od 4.000 eura. Kazna za vožnju u alkoholiziranom stanju u Francuskoj može biti do dvije godine zatvora. Depardieu je u listopadu 2012. ozlijedio rame kad je pijan pao sa skutera u središtu Pariza. Nekoliko mjeseci prije toga jedan vozač ga je optužio za fizički napad nakon svađe na ulici. Odvjetnik slavnog glumca je rekao da je razočaran presudom.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel neće zajedno s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom otvoriti izložbu u Sankt Peterburgu s umjetninama koje je Crvena armija opljačkala u Njemačkoj koncem Drugog svjetskog rata, priopćio je u petak njezin glasnogovornik. "Na ruski prijedlog odlučeno je da se otkaže taj susret (koji je bio) na programu" Merkel, rekao je glasnogovornik Georg Streiter na redovitoj tiskovnoj konferenciji u Berlinu. Potonji je spomenuo "vremensku stisku" na ruskoj strani. Streiter je ustvrdio da nije riječ o "nagloj odluci", nego da je susret skinut s programa "po zajedničkom dogovoru". Kancelarka je trebala održati govor na otvorenju te izložbe u muzeju Ermitažu u Sankt Peterburgu, gdje je izloženo više stotina starih umjetnina koje je SSSR odnio iz Njemačke kao ratni plijen.

WASHINGTON - Kći nekadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona i bivše državne tajnice Hillary Clinton, Chelsea Clinton izjavila je za govornicom nedavne konferencije o ženama kako je njezina voljena baka po majci bila dijete nevjenčanih tinejdžera koji "nisu imali pristup važnim uslugama koje pruža Planirano roditeljstvo", objavio je američki internetski portal lifenews.com. Planirano roditeljstvo (Planned Parenthood) neprofitna je organizacija koja pruža usluge u vezi s reproduktivnim zdravljem i zdravljem majke i djeteta. Chelseaina baka rođena je nakon neželjene trudnoće, a istraživanja pokazuju da njezina obitelj nije jedina u kojoj je bilo osoba koje se ne bi ni rodile da je planirano roditeljstvo bilo uspješno. New York Times Magazine nedavno je opisao studiju žena koje su odbijene u ambulanti za pobačaj jer su im trudnoće bile uznapredovale. Istraživači su otkrili da su se u velikoj većini slučajeva, njih 95 posto, majke zbližile s djecom, a mnoge su čak poslije tvrdile da uopće i nisu htjele pobaciti iako su bile uključene u studiju.

PNOM PEN - UN-ova agencija za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) u petak je upisala talijanski vulkan Etnu na popis svjetske baštine, prepoznavši tako jedan od "najpoznatijih i najaktivnih vulkana na svijetu". Odbor za svjetsku baštinu te organizacije, okupljen na godišnjoj sjednici u Pnom Penu, istaknuo je da je brdo Etna na istoku Sicilije s 3300 metara visine najviši aktivni vulkan u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙