FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ST. POELTEN - Jedan Hrvat u četvrtak je u Austriji ostao bez vodačke dozvole i 500 eura jer je žurio na svadbu u Hrvatsku na koju, na kraju, nije stigao. Kako je u petak ujutro priopćila štajerska policija, 30-godišnji hrvatski državljanin svojim je Ferrarijem vozio brže od 200 kilometara na sat u Gornjoj Štajerskoj, a kako bi ga zaustavila, policija je morala izazvati umjetnu prometnu gužvu. Vozač je pretekao civilno vozilo policijske ophodnje koje je nakon toga upozorilo kolege na prebrzog vozača. Zaustavljen je tek nakon što je policija uz pomoć nekoliko vozila izazvala prometnu gužvu.

BUDIMPEŠTA - Mađarska je pošta opremila svoje zaposlenike uređajima za praćenje kretanja, potvrdilo je njezino vodstvo. List Nepszava objavio je u petak izjavu jednog poštara koji je rekao kako je opremljen uređajem te da vjeruje kako poslodavac želi pratiti svaki njegov korak. Mađarska pošta (Magyar Posta), koja je u vlasništvu mađarske države, potvrdila je postojanje uređaja, ali tvrdi da je njihova namjena zaštita poštara, odnosno da trebaju omogućiti policiji i hitnoj pomoći brzu reakciju u slučaju napada ili neke druge nevolje.

STOCKHOLM - Želja jednog Šveđanina, koji je prije nego što je počinio samoubojstvo isključio SMS-om svoju majku iz nasljedstva, nije ispunjena jer sud nije priznao SMS kao oporuku. Mladi je Šveđanin počinio samoubojstvo, a prije toga je prijateljima poslao SMS kojim određuje razdiobu svoje imovine od nepunih 115.000 eura. Njegova majka, koju je isključio iz oporuke, pokušala se na sudu izboriti za svoj dio, što joj je i pošlo za rukom. SMS nije oporuka jer nije potpisan, obrazložio je sud svoju odluku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙