FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. lipnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Žena iz južne Kalifornije koja je svome bivšem suprugu odsjekla penis i bacila ga u smeće, osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu s mogućnošću pomilovanja, objavljeno je u subotu. Porota u Orange Countyju osudila je Catherine Kieu (50) za nanošenje teških ozljeda i mučenje, pošto je u srpnju 2011. osakatila svog bivšeg supruga. Kieu, porijeklom iz Vijetnama, drogirala je svog bivšeg supruga, vezala ga i kuhinjskim nožem odsjekla njegov penis koji je potom bacila u smeće. Njezin odvjetnik rekao je na suđenju da je njegova klijentica bila žrtvom seksualnog zlostavljanja i da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja. Također je rekao da Kieu želi zbog napada.

LONDON

Velika Britanija planira postati prva zemlja koja će omogućiti spornu metodu potpomognute oplodnje "triju roditelja" kako bi se izbjeglo prenošenje neizlječivih bolesti na djecu. Metoda, koja je trenutno u istraživačkoj fazi u laboratorijima u Britaniji i SAD-u, bila bi prva koja će uključiti usađivanje genetski modificiranog zametka u ženu i zasigurno će potaknuti ozbiljna etička pitanja. Tehnika uključuje intervenciju u proces oplodnje kako bi se uklonila defektna mitohondrijska DNK, koja uzrokuje nasljedne bolesti poput teških bolesti srca, jetra, mozga, sljepoću ili mišićnu distrofiju. Postupak je namijenjen obiteljima s mitohondrijskim bolestima, neizlječivim stanjima koja se prenose po majčinoj liniji i zahvaćaju jedno od 6500 djece na svijetu.

BUDIMPEŠTA

Hrvatska i Mađarska planiraju izgraditi 300 kilometara biciklističkih staza kojima će se povezati sjever Hrvatske i jug Mađarske, izjavio je u petak gradonačelnik Nagykanizse, prenosi agencija MTI. Peter Cseresnyes je na tiskovnoj konferenciji kazao da će se izgraditi biciklističke staze koje će povezati Zalakaros i Nagykanizsu s Koprivnicom i Čakovcem. Projekt je vrijedan dva milijuna eura, od čega je 85 posto iz europskih fondova. Biciklističke staze će imati i prateću infrastrukturu, poput trgovina s biciklističkom opremom. Planira se i izgradnja 'mountain bike' staze na kojoj bi se mogla održavati i međunarodna natjecanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙