FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

KAIRO - Ugledna islamska institucija Al Azhar rekla je u četvrtak da kani vratiti rukopis Kurana koji je Napoleon Bonaparte donio iz Kaira i koji je povučen s dražbe u Francuskoj pošto je podigao buru u egipatskoj javnosti. "Zakonske procedure nužne za povrat tog rukopisa i sličnih dokumenata iz velike baštine Al Azhara (...) opljačkanih tijekom francuskog pohoda u Egiptu upravo se privode kraju", ističe ta tisućljetna ustanova u priopćenju objavljenom u Kairu. Francuska dražbovna kuća Osenat objavila je u srijedu odluku da s dražbe zakazane u nedjelju povlači taj rukopis zbog "bure koju je podigla" u Egiptu i "nakon prijateljskog razgovora" s egipatskim veleposlanstvom.

LOS ANGELES - Kanadska pop zvijezda Justin Biber posljednji je u nizu slavnih osoba koje će dosegnuti zvijezde zahvaljujući Virgin Galacticu britanskog milijardera Richarda Bransona. Britanski bogataš i avanturist Branson objavio je na svom Twitter profilu da su Biber i njegov menadžer Scooter Braun najnoviji "budući astronauti". Odgovarajući na taj twit, Biber je na svome profilu napisao "snimimo videospot u SVEMIRU!". Komercijalni letovi u svemir Virgin Atlantica, koji bi trebali krenuti iduće godine, već su privukli brojne poznate osobe, poput fizičara Stephena Hawkinga te glumaca Toma Hanksa, Brada Pitta i Angelinu Jolie.

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila objavili su u četvrtak na državnoj televiziji da je njihov brak nakon 20 godina doživio kraj. Na televiziji Rusija-24 Putin (60) je na pitanje da li su glasine da ruski predsjednik i njegova supruga više ne žive zajedno, potvrdno odgovorio. "To je istina", kazao je Putin. Ljudmila Putin (55) je kazala da se radi o "zajedničkoj odluci". "Naš brak je gotov zbog činjenice da se rijetko viđamo", rekla je Ljudmila.

LOS ANGELES - Bivša američka šampionka u plivanju i potom holivudska zvijezda 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, Esther Williams, umrla je u četvrtak u svom domu na Beverly Hillsu u 91. godini života, priopćio je njezin agent. Rođena u Inglewoodu, nedaleko od Los Angelesa, 8. kolovoza 1921., Esther Williams je počela trenirati plivanje s osam godina te je kao američka šampionka trebala nastupati na Olimpijskim igrama 1940., koje su zbog Drugog svjetskog rata odgođene. Nakon plivačke karije nastupa u spektaklu na vodi "Aquacade", zajedno s drugim plivačkim šampionom Johnnyjem Weissmuellerom, poznatim po ulozi Tarzana. Godine 1942. snima planetarno popularni "Bal na vodi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙