FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u plusu

NEW YORK, 26. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su u plusu, ukazujući na oporavak cijena dionica na Wall Streetu na početku tjedna, uoči objave novih pokazatelja s tržišta nekretnina u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na dobitku 48 bodova, a tehnološki Nasdaq 13,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 4,4 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P indeks pao je prošli tjedan 0,5 posto, što je relativno blagi postotni pad. Ipak to je njegov najveći još od zadnjeg tjedna u prosincu lani.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi biti dionice energetskih kompanija, nakon što je cijena barela na njujorškom tržištu danas oslabila 0,2 posto. Ipak, cijena barela i dalje je gotovo 8 posto u plusu od početka godine, ponajviše zbog straha od mogućih poremećaja isporuka nafte s Bliskog istoka.

Investitori čekaju objavu podatka o prodaji postojećih nekretnina u SAD-u u veljači. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je prodaja porasla 1 posto, nakon skoka od 2 posto u siječnju.

„Tržište treba nove dobre vijesti da bi nastavilo rasti. Čekamo podatke o prodaji kuća, jer su nam pristizali prilično ohrabrujući podaci s tržišta nekretnina. Čini se da se tržište nekretnina ne samo stabilizira nego i da se počinje oporavljati“, kaže Mike Lenhoff, čelnik istraživanja pri Brewin Dolphin Securitiesu.

Na europskim burzama cijene dionica blago su ojačale nakon objave da je njemački Ifo indeks poslovne klime u ožujku neočekivano ojačao peti mjesec zaredom, naznačivši da najveće europsko gospodarstvo i dalje uspješno odolijeva utjecaju europskih dužničkih nevolja.

Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,42 posto, frankfurtski DAX 0,58 posto, a pariški CAC 0,07 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙