FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju rast 4. dan zaredom

NEW YORK, 28. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, najavljujući pozitivno trgovanje na Wall Streetu četvrti dan zaredom, dok investitori očekuju objavu najnovijih makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati u plusu 47 bodova, a tehnološki Nasdaq 8,8 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 5 bodova te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P je jučer porastao treći dan zaredom, te se nalazi na najvišoj razini od sredine 2008. godine.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji u siječnju, indeksa povjerenja potrošača za veljaču te indeksa cijena kuća u SAD-u u prosincu.

„Izvješća o povjerenju potrošača i narudžbama trajnih dobara bit će nam važna. Gospodarski pokazatelji dosad su znatno potpomogli tržištu dionica“, kaže Arnaud Scarpaci, fond menadžer pri pariškom investicijskom društvu Agilis Gestion.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi se naći dionice rudarskih kompanija, budući da cijena bakra na svjetskom tržištu raste treći dan zaredom na temelju špekulacija da će rasti kineska potražnja za tim metalom. Treći dan zaredom raste i cijena zlata.

I na europskim burzama najvažniji indeksi ostvaruju blage dobitke. Trenutno je londonski Ftse u plusu 0,19 posto, frankfurtski DAX 0,48 posto, a pariški CAC 0,39 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙