FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: skok maloprodaje ohrabrio investitore

NEW YORK, 13. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Podatak o najvećem porastu prometa u američkoj maloprodaji u zadnjih pet mjeseci podignuo je danas terminske indekse najavivši pozitivan početak trgovanja na Wall Streetu.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 69 bodova, a tehnološki Nasdaq 15,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 7,2 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Promet u maloprodaji u SAD-u, po podacima američkog ministarstva trgovine, porastao je u veljači za 1,1 posto. Ujedno, revidiran je naviše i podatak o rastu prometa u siječnju, i to na 0,6 posto.

To je premašilo očekivanja ekonomista, koji su procjenjivali rast maloprodaje u veljači za 1 posto. Ponajviše je na rast prometa utjecao skok prodaje vozila, i to za 1,6 posto.

Tijekom dana očekuje se i objava podataka o zalihama poduzetnika.

Ipak, investitori su ponešto na oprezu uoči današnjeg redovnog zasjedanja čelnika Feda. Očekuju signale o daljnjem labavljenju monetarne politike.

Na europskim burzama najvažniji indeksi su u plusu, zahvaljujući skoku povjerenja njemačkih investitora u ožujku, i to četvrti mjesec zaredom. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,8 posto, frankfurtski DAX 1,05 posto, a pariški CAC 0,99 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙