FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi optimizam investitora uoči novih pokazatelja

NEW YORK, 15. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, ukazujući da bi cijene dionica na Wall Streetu mogle nastaviti uspon uoči objave najnovijih pokazatelja s tržišta rada i o industrijskoj aktivnosti.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati u plusu 17 bodova, a tehnološki Nasdaq 9 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 3,2 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Taj indeks prekinuo je jučer 5-dnevni pozitivni niz, jer investitori nisu mogli pronaći razloge da daljnji rast cijena dionica nakon što su dosegnule najviše razine u zadnje četiri godine.

Danas bi im nove smjernice trebali dati podaci o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u. Ekonomisti procjenjuju da je protekloga tjedna bez posla ostalo 356.000 Amerikanaca, 6.000 manje nego u tjednu ranije.

„Brojke o tjednoj nezaposlenosti zadnjih 5 tjedana kreću se oko 350.000, nakon što su dugo vremena bile oko 400.000. To pokazuje na sporo ali stabilno poboljšanje na tržištu rada. Nastavi li se tako, tržište će nastaviti rasti zbog poboljšanja stanja u gospodarstvu“, kaže Art Hogan, izvršni direktor pri investicijskom društvu Lazard Capital Markets.

Danas se očekuje i objava podatka o proizvođačkim cijenama u SAD-u u veljači, o industrijskoj aktivnosti u sjeveroistočnoj i srednje-atlantskoj regiji, kao i Fedov pregled poslovnih aktivnosti u regiji Philadelphije i New Yorka.

Na europskim burzama najvažniji indeksi stagniraju nakon što su dosegnuli najviše razine u zadnjih gotovo 8 mjeseci. Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,22 posto, pariški CAC 0,05 posto, dok je frankfurtski DAX oslabio 0,26 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙