FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: stagnacija nakon pet dana uzleta?

NEW YORK, 14. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Nakon pet dana snažnog uzleta cijena dionica na Wall Stretu, američki terminski indeksi danas stagniraju, dok investitori razmatraju najnovije procjene Feda vezane uz najveće svjetsko gospodarstvo.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati u plusu 17 bodova, dok je tehnološki Nasdaq pao 1,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 0,5 boda te je bio u skladu s fer vrijednosti, matematičkom formulom kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Američka središnja banka Fed blago je jučer poboljšala gospodarske izglede SAD-a poručivši da očekuje nastavak 'umjerenog rasta' gospodarstva u idućim tromjesečjima te postupan pad nezaposlenosti.

Fedova provjera izdržljivosti banaka na krizu, pak, pokazala je da je većina banaka ispunila kriterije, što je investitore uvjerilo u solidnost globalnog bankarskog sustava.

„Test izdržljivosti banaka na krizu neslužbeno je označio završetak financijske krize koja je započela 2008. godine. S obzirom na snažan uzlet cijena dionica posljednjih dana, mnogo investitora odlučilo predahnuti da bi razmotrilo u kojem bi smjeru tržište dalje moglo krenuti“, kaže Rick Meckler, predsjednik investicijske tvrtke LibertyView Capital Management.

U elektroničkom predtrgovanju dionica Bank of Americe ojačala je 2,6 posto na 8,71 dolar, a Citigroupa pala 4,2 posto, na 34,93 dolara.

Nove smjernice investitorima će dati najnoviji pokazatelji. Danas će američko ministarstvo trgovine objaviti podatke o deficitu platne bilance, te cijene uvoznih i izvoznih proizvoda za veljaču.

Na europskim burzama najvažniji indeksi dotaknuli nove najviše razine u zadnja 33 tjedna, predvođene rastom cijena u bankarskom sektoru. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,35 posto, frankfurtski DAX 1,27 posto, a pariški CAC 0,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙