FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u blagom plusu

NEW YORK, 21. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli jer investitori s optimizmom iščekuju objavu najnovijeg pokazatelja s američkog tržišta nekretnina.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati u plusu 20 bodova, a tehnološki Nasdaq 2,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 2,7 bodova te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitori s nestrpljenjem očekuju objavu podatka o prodaji postojećih nekretnina u veljači u SAD-u u očekivanju novih signala da se tržište nekretnina izvlači iz krize. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je u veljači prodano 4,62 milijuna nekretnina, nakon 4,57 milijuna u siječnju.

U nešto je većem fokusu investitora dionica Oraclea, kojoj je cijena u elektroničkom trgovanju ojačala 2,7 posto, na 30,91 dolar nakon što je ta kompanija izvijestila o većoj od očekivanja prodaji softvera.

„Vijest iz Oraclea zasigurno je pozitivna, no moramo vidjeti još takvih vijesti da bismo mogli anticipirati dobar razvoj situacije u SAD-u. Danas ćemo vidjeti podatak o prodaji postojećih nekretnina, no vijesti iz Kine i Europe malo su nas razočarale“, ističe Rick Meckler, predsjednik uprave investicijske tvrtke LibertyView Capital Managementa.

Naznake usporavanja rasta kineskog gospodarstva i recesije u eurozoni jučer su spustile indekse na Wall Streetu, nakon četiri dana uspona cijena dionica.

„Mnogo kapitala nastavlja se rotirati u dionice kompanija koje ostvaruju profite na američkom tržištu, dok se dionice energetskih i rudarskih kompanija, vezanih uz svjetsko gospodarstvo, nastavljaju prodavati. Zbog toga indeksi stagniraju“, dodaje Meckler.

Na europskim burzama danas najvažniji indeksi neprestano osciliraju između pozitivnog i negativnog područja. Trenutno su je londonski Ftse indeks u minusu 0,06 posto, frankfurtski DAX 0,02 posto, a pariški CAC 0,13 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙