FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. prosinca 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BHOPAL - Scena u kojoj se bollywoodski glumci Aishwarya Rai i Hrithik Roshan ljube toliko je razljutila jednog indijskog odvjetnika da je protiv glumaca pokrenuo kazneni postupak optužujući ih za opscenost. Shailendra Dwivedi iz Indorea, u blizini Bhopala, glavnog grada središnje indijske države Madhyja Pradesh, rekao je da scena iz filma "Dhoom 2" umanjuje dostojanstvo Indijki i prenosi opscesnu poruku mladima. Mjesni sud prihvatio je Dwivedijev zahtjev da se glumce kazni i ročište sazvao za 11. prosinca. Većina Indijaca ne odobrava intimnosti u javnosti.

MADRID - Tigar je otrgao i prožderao ruku 31-godišnjeg Poljaka koji ga je fotografirao mobilnim telefonom u cirkusu blizu Badajoza, izvijesti su španjolski mediji. Poljak je hospitaliziran u teškom stanju. Stigao je u cirkus s sunarodnjakom tražiti posao. Dok je njegov prijatelj razgovarao s dužnosnikom cirkusa, on je ušao u područje zabranjeno za javnost kako bi fotografirao tigra koji mu je otrgnuo lijevu ruku, izvijestila je agencija Europa press, pozivajući se na jednog pripadnika civilne garde.

KAIRO - Stručnjak za egipatske starine Zahi Hawass je u nedjelju glupim nazvao teorije objavljene u jednom francuskom časopisu prema kojem je kamenje piramide Gize umjetno. "To je glupost, kamenje je vapnenačko", rekao je Hawass i dodao da su blokove piramida proučavale već stotine kemičara. Francuski časopis za popularizaciju znanosti "Znanost i život" je na naslovnici u petak objavio da bi kamenje piramida moglo biti sintetičko i lijevano poput betona.

NEW YORK - Prehrana bogata lukom i češnjakom možda smanjuje rizike obolijevanja od nekoliko vrsta raka, zaključci su nove studije. Analizirajući rezultate osam studija provednih u Italiji i Švicarskoj, znanstvenici su zaključili da su stariji ljudi koji su jeli više luka i češnjaka imali manje rizike da obole od nekoliko vrsta raka, uključujući rak debelog crijeva, jajnika i grla. Otkrića, objavljena u Američkom časopisu za kliničku ishranu, u skladu su s nekim ranijim istraživanjima provedenima u Kini. Prehrambene navike u Kini, međutim, uvelike se razlikuju od prehrane na Zapadu i Kinezi jedu mnogo više češnjaka, kazala je liječnica Carlotta Galeone, glavna autorica nove studije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙