FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

DUBLIN - Irska je policija poručila "najglupljem irskom lopovu" da prestane sa svojim kriminalnim aktivnostima jer ga policija neće moći uvijek izvlačiti iz nemogućih situacija i spašavati mu život. Neimenovani lopov u 30-im godina već je triput uhvaćen nakon pljačke, a svaki put je bio sve bliži "tome da ostane bez glave". Prvi je put, pljačkajući obiteljsku kuću, potpuno zaglavio u dimnjaku iz kojega je spašen pravodobnom policijskom intervencijom. U drugom pokušaju pljačke, ovoga puta banke, "zarobio" ga je sigurnosni uređaj, a policija ga je pronašla kako visi sa stropa zakvačen za jednu nogu. Ovoga vikenda ga je policija smjestila u zatvorsku bolnicu jer nakon pljačke kladionice nije gledao kako prelazi cestu pa ga je pregazio kamion. Život mu nije u opasnosti, ali ga je policija zamolila da napokon krene na "pravi put".

BERLIN - Berlin je suočen s "akutnom nestašicom" Djedova Božićnjaka samo mjesec dana prije Božića, izvijestio je u ponedjeljak vlasnik i predsjednik agencije "Heinzelmaennchen", koja se bavi slanjem tih simpatičnih djedova tisućama berlinskih obitelji na Badnju večer. Direktor Rene Heydeck, čija je službena titula u agenciji Ober-Weinachtsmann (Glavni Djed Božićnjak), kazao je da preferiraju debeljuškaste muškarce, po mogućnosti s pravom bradom, ali da često nisu u mogućnosti birati. Djedovi Božićnjaci, uglavnom studenti, za posjet jednoj berlinskoj obitelji s vrećom punom poklona što su ih prethodno u dogovoru s agencijom napunili roditelji i podjelu darova ukućanima, zarade 28 eura. No, za kostim moraju izdvojiti oko 45 eura te agenciji isplatiti 15 posto od zarađenog novca.

BRUXELLES - 'Neodgojeni' psi belgijskih vlasnika mogli bi uskoro dobiti "kriminalni dosje" ako se članovi parlamenta dogovore oko usvajanja najnovijeg prijedloga o njihovu kažnjavanju - od udarca po šapama do usmrćivanja pasa, izvijestio je list Le Soir. Prema prijedlogu što su ga usvojili članovi Odbora za socijalna pitanja gornjeg doma belgijskog parlamenta, psi i njihovi vlasnici mogli bi se uskoro naći pod oštrim nadzorom. Psi u Belgiji na godinu ugrizu 100.000 osoba, zbog čega su vlasti odlučile pooštriti zakon. Najoštrija izrečena kazna mogla bi biti uspavljivanje pasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙