FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Kupci u Tokiju su u dugačkim redovima u subotu ujutro dočekali otvaranje trgovina sa novim modelom PlayStationa ali "samo" oko 100.000 njih će se uspjeti domoći treće generacije tog poznatog uređaja za video-igre. Zbog problema u proizvodnji Sony Corporation uspio je proizvesti oko 100.000 PlayStationa 3 za premijeru u Japanu, dok će za nastup u Sjedinjenim Državama 17. studenoga biti ponuđeno oko 400.000 igraćih konzola. Najnovija generacija PlayStationa ima gotovo filmsku rezoluciju grafike. Zbog velikih troškova proizvodnje i razvoja Sony će u prvo vrijeme gubiti na prodaji PS3, a zarada će stizati povećanjem broja prodanih konzola.

ŽENEVA - Selo u švicarskim Alpama odlučilo je pobiti mačke lutalice koje se množe na ulicama te je unajmilo "stručnjaka" u tu svrhu, doznaje se od vlasti u mjestu Orsiere (kanton Valais). Seljanima je upućen poziv da svojim mačkama oko vrata stave ogrlicu žarke boje kako se njihovi ljubimci ne bi zabunom odveli, izvijestio je tamošnji čelnik Jean-Paul Pouget.Seoske vlasti su donijele odluku pošto su se stanovnici žalili da nalaze mačji izmet pred kućnim vratima i automobilima, rekao je, pozivajući se i na prijetnju zdravlju. Pouget nije naveo o kojem je točno broju mačaka riječ, ali mu je jedan seljak rekao da je u svom štaglju našao desetak mačaka lutalica.

PARIZ - Novorođenčad jasno sliči majkama, ali većina majki tvrdi da njihovo dijete sliči ocu, što je nesvjesna manipualcija kojom majka štiti dijete dok je bespomoćno, potvrđuju istraživanja stručnjaka Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja. Bilo da se radi o djevojčici ili dječaku, djeca mlađa od godine dana jasno nalikuju majci, potvrđuju znanstvenici Znanstvenog instituta evolucije iz Montpelliera u članku objavljenom ovog tjedna na internet stranici specijaliziranog časopisa Evolution and Human Behavior. Lice dojenčeta uglavnom ne odražava vezu s ocem, što ih zaklanja od mogućih sumnji u očinstvo u dobi kada je za preživljavanje bitna očeva zaštita, dodaju oni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙