FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW DELHI - Jedan 45-godišnji Indijac objesio se u New Delhiju zbog toga što mu je ispostavljen previsok račun za potrošnju električne energije, javila je indijska privatna TV postaja NDTV. Indijac se ubio nakon što mu sud nije usvojio žalbu protiv privatne tvrtke za elektrodistribuciju koja je ispostavila račun od oko 1,2 milijuna rupija (oko 27.000 američkih dolara). Njegovi rođaci rekli su da je on vjerojatno tako postupio jer se našao pod "izuzetnim pritiskom" pošto je morao izdržavati brojnu obitelj a nije znao kako isplatiti račun.

LONDON - Glavni kuhar koji radi u Škotskoj izmislio je pizzu koja će biti najskuplja u svijetu, s kavijarom nakvašenim šampanjcem i jastogom odstajalim u najvrsnijem konjaku, a sve prekriveno pločicama od 24-karatnog zlata. Domenico Crolla nada da će svoju "Kraljevsku pizzu 007" prodati za 2.000 funta (2.975 eura) putem eBayja, portala za internetsku prodaju. Crolla misli da bi se njegova pizza sigurno svidjela britanskom superšpijunu Jamesu Bondu. Uz kavijar i jastoga, na Crollinoj kraljevskoj pizzi (promjera 30 cm) bit će i škotskog dimljenog lososa te srneći medaljoni i pršut zaliveni u mirisnom octu.

BANGKOK - Zoološki vrt u Chiang Maiju na Tajvanu pokušat će radikalnijim metodama potaknuti na parenje par pandi, priopćio je čelnik projekta o pandama Prasertsak Buntrakoonpoontawee. Mužjak Chuang Chuang i ženka Lin Hui su od 2003. godine zajedno u zoološkom vrtu ali par još nema potomaka. Prasertsak kaže da će uskoro par razdvojiti, ali da će pande ipak biti dovoljno blizu da se mogu vidjeti i onjušiti. On je kazao da namjerava mužjaku prikazati video snimke parenja pandi, kako bi ga potaknuo na razmnožavanje. Prasertsak je precizirao da se oni ne znaju kako se pari pa moraju mužjaku uz pomoć videa pokazati kako se to radi.

RIM - Talijanski sud odlučio je u petak vratiti muzeju u Bolzanu (na sjeveru zemlje) zahodsku školjku koja svira državnu himnu, umjetničko djelo koje je u listopadu bilo zaplijenjeno na zahtjev stranke iz desnice, doznaje se u subotu od muzeja. "Sud u Bolzanu zaključio je da se umjetničkim djelom ne vrijeđa državna himna ni talijanska država", priopćio je tiskovni ured muzeja. Djelo koje je rad dviju rimskih umjetnica, Eleonore Chiari i Sandre Goldschmied, svira talijansku državnu himnu u elektronskoj inačici, dok se u pozadini čuje zvuk vode iz kotlića. Fotoćelija pokreće glazbu čim se posjetitelj približi djelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙