FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 2. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

DINAN - Tvrtka u Bretanji je obećala nagradu od 300 eura svakom svom djelatniku koji prestane pušiti barem godinu dana. "Ako neki djelatnik želi prestati pušiti, sklopit ćemo s njim ugovor. Nakon godinu dana nepušenja od određenog datuma, isplatit ćemo mu nagradu od 300 eura", objasnio je dužnosnik tvrtke koja zapošljava 125 ljudi, od kojih je 25 posto pušača. Od 1. veljače 2007. na javnim mjestima u Francuskoj pušenje će biti zabranjeno, osim u kavanama, kafićima, restoranima, diskotekama i kockarnicama, a zabrana će vrijediti za sva radna mjesta.

HELSINKI - Finski premijer Matti Vanhanen, navodno najseksipilniji muškarac u Finskoj, prekinuo je vezu s djevojkom SMS porukom. "Matti me nogirao SMS porukom u kojoj je rekao da je gotovo", rekla je Susan Kuronen u intevjuu za magazin Me Naiset. Njezina veza s Vanhanenom (51), razvedenim ocem dvoje djece kojeg je upoznala preko interneta, završila je prije nekoliko tjedana, ali i dalje puni naslovnice jer Susan (36) ne prestaje "otvarati svoje srce" lokalnim medijima. Vanhanena, koji je odbio komentirati ovu vezu i prekid, najseksipilnijim muškarcem u Finskoj proglasio je iz nepoznatih razloga francuski predsjednik Jacques Chirac.

MOSKVA - Ruska prijestolnica Moskva, poznata po izrazito hladnim zimama, započela je ovogodišnju zimu najtoplijim danom ikad zabilježenim u prosincu, priopćila je državna meteorološka služba Rosgidromet. Rusija je počela bilježiti temperature 1879., a dosadašnja rekordno visoka temperatura za 1. prosinac bila je, prema tim podacima, 1953. godine, izjavila je glasnogovornica Rosgidrometa, a prenijeli ruski mediji. "Godine 1953. temperatura je bila 4,2 stupnja Celzija, a ove godine je 4,5. Možemo je nazvati novim rekordom", kazala je glasnogovornica. Prosječna temperatura za prosinac u Moskvi je oko 4 stupnja ispod nule.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙