FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Debitant Iain Hollingshead ovogodišnji je dobitnik jednog od najmanje popularnih književnih priznanja - nagrade za najgori opis seksa u fikciji. Ovo je 14. put da se dodjeljuje ta "nagrada", a cilj joj je "ukazati na sirove, neukusne, često površne i pretjerane odlomke posvećene seksu" u romanima, navodi žiri. Hollingshead (25) suce je "osvojio" svojim opisom seksa u koji je uključio "roktanje, skvičanje, bljeskanje nepovezanih sličica i eksploziju milijun čestica pred očima". Zanimljivo je da žiri smatra da ostatak njegovog prvog romana "Dvadeset i nešto" uopće nije loš.

ASCOLI PICENO - Slastičarna Guida Carfagne iz Ascolija napravila je najveći čokoladni sat na svijetu koji teži 50 kilograma i ima 201 centimetar u promjeru. Čokoladni sat je izložen na izložbi nakita Watchitalia u mjestu Colli del Tronto a karakteristike sata koji konkurira za Guinessovu knjigu rekorda i službeno je zabilježio javni bilježnik. Carfagna, ugledni slastičar više puta spominjan u gastronomskim vodičima, za izradu sata je uporabio 50 kilograma najkvalitetnije čokolade, a bilo mu je potrebno 15 dana i pomoć osam slastičara.

PEKING - Jedna kineska zrakoplovna tvrtka izračunala je da je potrebna litra goriva za ispiranje zahodske školjke na visini od približno devet kilometara pa zato poziva putnike da nuždu obave prije ulaska u zrakoplov. Budući da su kineske zrakoplovne tvrtke pod pojačanim pritiskom da smanje troškove goriva, China Southern je počeo isprobavati tu strategiju. Kapetan posade Liu Zhiyuan koji redovno leti na liniji Hangzhou-Peking rekao je da prema proračunima kilogram stvari u zrakoplovu troši 0,2 kilograma goriva na sat. "To znači da deke i jastuci u zrakoplovu 'progutaju' do 60 tona goriva svakoga dana. Ako su na svakom sjedalu tri časopisa od 450 grama bit će potrošeno još 60 tona", pojasnio je Liu.

PADOVA - Lopov "pokajnik" odlučio se ispovijediti u bazilici Svetog Ante u Padovi a na kraju je na traženje svećenika odlučio vratiti plijen, skupocjeni ženski sat ukraden u medicinskom laboratoriju. Iako se "preobraćenje" dogodilo u okrilju Svetog Ante Padovanskog čiju baziliku posebice u tjednima prije Božića posjećuju hodočasnici iz cijelog svijeta, lopova da vrati sat prije svega je uvjerio svećenik koji je prigodom ispovijedi oprost uvjetovao činom iskrenog pokajanja. Lopov je tako otrčao kući, uzeo plijen vrijedan nekoliko tisuća eura i predao ga svećeniku uz precizne podatke o danu, mjestu i okolnostima krađe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙