FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 26. kolovoza 2006.(Hina) - Donosnimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.
ZAGREB, 26. kolovoza 2006.(Hina) - Donosnimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

BOLOGNA - Talijanske postrojbe mogle bi krenuti u Libanon već idući utorak, izjavio je u petak talijanski premijer Romano Prodi. Prodi je kazao da će talijanski kabinet odluku o raspoređivanju snaga donijeti u ponedjeljak. "Prema tome, misija može početi u utorak ujutro", rekao je. Italija je obećala da će u mirovnu misiju u Libanonu (UNIFIL) poslati 3.000 vojnika, najviše od svih zemalja koje su do sada potvrdile sudjelovanje.

GAZA - Najmanje dvoje Palestinaca, uključujući jednog aktivista Hamasa, ozlijeđeno je u petak navečer u izraelskom zračnom napadu na pojas Gaze, doznaje se iz palestinskih sigurnosnih izvora. U napadu izraelskog helikoptera na izbjeglički kamp Džabalija, na sjeveru pojasa Gaze, ozlijeđen je Ziad Tambura, aktivist Hamasa.

U napadu je ozlijeđen najmanje jedan njegov susjed, precizirali su izvori.

WASHINGTON - Američke vlasti zadržale su u zračnoj luci u Houstonu, u saveznoj državi Teksas, jednog putnika na čijoj su odjeći pronađeni "tragovi eksploziva", izjavili su u petak dužnosnici. Putnik je doputovao zrakoplovom Continental Airlinesa iz Buenos Airesa, a tragovi eksploziva pronađeni su na njegovoj odjeći pri obveznoj carinskoj kontroli, objavio je Ured za sigurnost u prometu (TSA). "Taj čovjek sada je u rukama FBI-ja", kazala je glasnogovornica Ureda. Identitet i nacionalnost putnika nisu objavljeni. Zrakoplov iz Buenos Airesa nastavio je let prema krajnjem odredištu Newarku, u saveznoj državi New Jersey, bez tog putnika i njegove prtljage. Zrakoplov American Airlinesa koji je letio na liniji između Velike Britanije i Sjedinjenih Država skrenut je u petak na zračnu luku Bangor, u saveznoj državi Maine, gdje je prisilno sletio zbog sigurnosne prijetnje, objavio je američki FBI. Agencija AP šrenosi da je zrakoplov sletio nakon što je svladan putnik koji je tijekom leta napao jednog člana posade. Ukupno četiri zrakoplova su u četvrtak morala sletjeti na aerodrome u SAD zbog različitih sigurnosnih prijetnji.

SAN FRANCISCO - Bivši ukrajinski premijer Pavlo Lazarenko osuđen je na sudu u San Franciscu na devet godina zatvora i novčanu kaznu od 10 milijuna dolara, zbog iznude i pranja novca. Lazarenko je prvi strani lider koji je osuđen u SAD-u nakon panamskog vođe Manuela Noriege, 1992. godine. Proglašen je krivim 2004. godine, zbog iznude, pranja novca u kalifornijskim bankama, pronevjere i prometa ukradenom imovinom. Lazarenko (53) se obogatio za vrijeme svog premijerskog mandata tijekom devedesetih. Na dužnosti ukrajinskog premijera bio je od 1996. do 1997. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙