FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 15. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 15. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Južna Koreja i Kina u utorak su odlučno prosvjedovale protiv posjeta japanskog premijera Junichira Koizumija hramu Yasukuni unatoč opetovanom protivljenju međunarodne zajednice, a njihovo nezadovoljstvo nije umanjila ni Koizumijeva isprika za patnje nanesene Aziji tijekom Drugog svjetskog rata, prenose agencije. Koizumi je u utorak, na obljetnicu kraja Drugog svjetskog rata, posjetio hram kojim se odaje počast žrtvama tog krvavog sukoba među kojima je i 14 ratnih zločinaca. Koizumi je pokušao obraniti svoj posjet hramu kazavši kako tamo ide moliti za mir i da oda počast svim žrtvama Drugog svjetskog rata, a ne posebno ratnim zločincima. Koizumi je, nakon posjeta tokijskom hramu, ponovio isprike i žaljenje Japana za "ogromne patnje" nanesene Aziji u Drugom svjetskom ratu. Koizumi je svake godine otkako je premijer posjetio Yasukuni hram ali ni jednom 15. kolovoza na obljetnicu japanske predaje.

TOKIO - Oko 1,4 milijuna galona ili 4.500 tona sirove nafte proliveno je u istočnom dijelu Indijskog oceana nakon sudara japanskog tankera Bright Artemis s teretnim brodom Amar, objavio je u utorak brodoprijevoznik Mitsui O.S.K. Lines, a prenijela agencija Kyodo. Tanker je prevozio oko 250.000 tona sirove nafte i putovao je od Omana do Japana. Do sudara je došlo kada je tanker manevrirao u blizini Amara, oko 500 kilometara zapadno od indijskog otoka Nicobar. Prema priopćenju brodoprijevoznika Mitsui O.S.K. Lines na Amaru je izbio požar i tanker mu je priskočio u pomoć.

DŽAKARTA - Potres jakosti 5,9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici pogodio je u utorak istočnu Indoneziju, ali nema vijesti o tsunamiju ni o počinjenoj šteti, objavio je nacionalni seizmološki centar. "Potres je pogodio more Banda. Nema mogućeg tsunamija ni počinjene štete", objavila je Agencija za meteorologiju i geofiziku. Američki centar za geološka istraživanja objavio je da je potres bio jakosti 6,1 stupanj po Richteru i da mu je epicentar bio na dubini od 39 kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙