FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 2. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 2. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

LONDON - Izraelski premijer Ehud Olmert izjavio je u srijedu da će se vojna ofenziva protiv gerilaca Hezbolaha u južnom Libanonu nastaviti do raspoređivanja međunarodnih snaga. U intervjuu, koji su prenijele britanske mreže BBC i Sky News, Olmert je naglasio da je smanjen broj raketnih napada na Izrael i da je to dokaz kolika je šteta nanesena Hezbolahu.

BEJRUT - Štete nastale kao posljedica trotjednog izraelskog bombardiranja libanonske infrastrukture za sada se mogu procijeniti na oko dvije milijarde dolara, rekao je u srijedu libanonski ministar transporta i javnih radova Mohammad al-Safati. Dodao je da je riječ uglavnom o cestama, mostovima, lukama i aerodromima. Al-Safati je kazao kako će trebati najmanje tri mjeseca da libanonska zračna luka ponovo počne raditi punim kapacitetom.

RIM - Zabrana kupanja na nekim plažama u okolici sjevernotalijanske luke Genove na snazi je i u srijedu nakon što je deset osoba zatražilo liječničku pomoć zbog simptoma izazvanih otrovom što ga ispušta tropska alga. Plivanje je od subote zabranjeno u zoni od 5 kilometara oko grada, kazao je Federico Grasso, glasnogovornik agencije za zaštitu okoliša, ustvrdivši da su vlasti pravodobno reagirale i tako spriječile ponavljanje panike prošlog ljeta kada se 200 osoba moralo liječiti zbog visoke temperature i tegoba s disanjem nakon udisanja otrova koji ispušta tropska alga Ostreopsis ovata.

BERLIN - Državni ured za pohranu spisa DDR-ove tajne policije Stasi otvorio je za javnost dio materijala koji se odnosi na zastupnike Bundestaga koji su od 1969. do 1972. održavali kontakte s istočnonjemačkom tajnom policijom. Šefica Ureda Marianne Birthler državnoj TV postaji ZDF kazala je da danas objavljeni spisi nisu toliko pikantni kao što su to mediji najavljivali. Ona je naglasila da se u objavljenom materijalu radi o 16 zastupnika tadašnjeg zapadnonjemačkog Bundestaga koji su "svjesno ili nesvjesno" radili za Stasi.

(Hina) xtdel ygakt

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙