FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 7. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 7. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

BEJRUT - Dok se Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda ne uspijeva dogovoriti o rezoluciji koja bi zaustavila sukobe što traju već gotovo mjesec dana, u izraelskim zračnim udarima u ponedjeljak je poginulo 13 civila u Libanonu, a nastavljaju se i kopnene borbe izraelske vojske i Hezbollaha. Pet stalnih članica Vijeća, Sjedinjene Države, Britanija, Kina, Rusija i Francuska sastat će se opet u ponedjeljak jer se nisu uspjele dogovoriti o tome treba li rezoluciju dopuniti libanonskim zahtjevom o povlačenju izraelskih snaga. Očekuje se da američki predsjednik George Bush u ponedjeljak popodne izda priopćenje o budućoj rezoluciji UN-a. Dosad je poginulo 772 ljudi u Libanonu, uglavnom civila, te 94 Izraelaca, a obje strane najavljuju nastavak borbi.

KAIRO - Arapski i islamski dužnosnici osudili su izraelsko uhićenje predsjednika palestinskog parlamenta i zatražili njegovo hitno oslobađanje. Egipat, Arapska liga i Organizacija islamske konferencije u nedjelju su priopćili da je uhićenje Hamasovca Abdela Aziza Dweika kršenje međunarodnoga prava. "To je kršenje svih međunarodnih povelja i norma i svih sporazuma koje su potpisali Palestinci i Izraelci", kaže se u priopćenju što ga je izdao egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Aboul Gheit. Izraelska vojska već je bila priopćila da je Dweik, jedan od čelnika Hamasa, meta za uhićenje.

LEGASPI - Filipinske vlasti upozorile su u ponedjeljak na "neposrednu" opasnost od erupcije vulkana Mayon u središtu arhipelaga gdje je u tijeku evakuacija nekoliko desetaka tisuća stanovnika. Vulkanolozi ocjenjuju da bi erupcija mogla u životnu opasnost dovesti 60.000 ljudi. Nekoliko potresanja tla zabilježeno je u ponedjeljak ujutro u razmacima od po sat vremena, prenio je lokalni radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙