FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 20. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 20. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

BAGDAD - Četrnaest hodočasnika, sudionika velikog šijitskog skupa u Bagdadu, ubijeno je, a dvjesto je ranjeno u odvojenim napadima u nedjelju, priopćilo je ministarstvo zdravstva, a prenosi javna televizija Iraqia. Hodočasnici su žrtve "terorističkih napada takfira, sunitskih ekstremista" , objavilo je ministarstvo. Šijitski su hodočasnici većinom bili meta napada dok su prolazili kroz sunitske četvrti u prijestolnici koje vode prema mauzoleju na zapadnoj obali Tigrisa sa sunitskom većinom. U nedjelju je vrhunac proslave šijitskog vjerskog blagdana kojim se obilježava obljetnica smrti imama Muse al Kazima, jednog od 12-orice imama šizme.

KANDAHAR - Više od 70 talibana ubijeno je u noći sa subote na nedjelju u sukobu s afganistanskim i NATO-ovim snagama na jugu Afganistana. "Mogu potvrditi da je ubijen 71 taliban" u dugotrajnom sukobu u okrugu Panjwayi u pokrajini Kandahar, priopćio je upravitelj okruga Niaz Mohammad Sarhadi. U ranijem izvješću spominjala se brojka od najmanje 45 ubijenih pobunjenika. Prema policijskim i vojnim izvorima ubijen je i vojnik afganistanske državne vojske, te četiri afganistanska policajca, trojica su ranjena, a trojica se smatraju nestalima.

TEHERAN - Iran ne planira prekinuti s obogaćivanjem urana, izjavio je glasnogovornik iranske diplomacije Hamid Reza Assefi u nedjelju, dva dana prije službenog odgovora Teherana na zahtjev velesila da obustavi tu aktivnost. "Pitanje obustave je vraćanje natrag i nije na programu Islamske Republike", kazao je Assefi novinarima. Iran je najavio da će 22. kolovoza odgovoriti na ponudu velesila u svezi s prekidom obogaćivanja urana, dok mu je Vijeće sigurnosti dalo rok do 31. kolovoza da prestane s tom aktivnosti uz prijetnju sankcija. Assefi je kazao da rezolucija 1696 Vijeća sigurnosti od 31. srpnja "nije pravno ni zakonski valjana" i da je "neprihvatljiva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙