FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 29. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 29. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB/TEL AVIV - Izraelski vojni zrakoplovi bombardirali su noću na subotu 51 metu u Libanonu, prenose svjetske agencije pozivajući se na podatke izraelske vojske. Glasnogovornica izraelske vojske kazala je da je u petak Izrael ubio 26 boraca Hezbolaha u borbama u gradu Bint Jbeil, prenosi agencija AFP, dok američki Associated press procjenjuje da je time od početka sukoba ubijeno 230 boraca Hezbolaha. Hezbolah pak optužuje Izrael da preuveličava brojke i priznaje smrt samo 31 svog borca. Izraelske snage pokušavaju uspostaviti kontrolu nad gradom Bint Jbeil za koji vjeruju da je "glavni grad" Hezbolaha na jugu Libanona. U borbama je lakše i teže ozlijeđeno šest izraelskih vojnika, rekao je glasnogovornik. Od početka sukoba ubijena su 33 izraelska boraca, a u Libanonu je prema ministarstvu zdravstva broj civilnih žrtava veći od 600, a među njima je najviše žena i djece.

SEATTLE - Jedan muškarac upao je u Židovski centar u Seattleu i zapucao, pri čemu je ubio jednu i ranio najmanje šest žena prije nego je uhićen, objavili su u subotu dužnosnici. Napadač, za kojeg zaposlenici centra kažu da se izjasnio kao musliman bijesan na Izrael, na silu je upao u Židovski centar vičući "ja sam američki musliman, mrzim Izrael" te počeo nasumce pucati. Policija zasad ne može potvrditi točan broj stradalih, kao ni podrijetlo napadača, koji se predao.

CLOVIS - Nazapamćene vrućine u Kaliforniji ovoga tjedna odnijele su najmanje 126 ljudskih života, objavili su dužnosnici te savezne američke države uz napomenu da je konačno počeo popuštati udar. Državni ured za izvanredna stanja rekao je da je iz medicinskih službi potvrđena smrt 69 osoba umrlih zbog vrućina a za 57 drugih slučajeva vjeruje se da je smrt nastupila iz istog razloga ali se još čekaju rezultati obdukcije. Okrug Los Angelesa objavio je da istražuje još šest smrtnih slučajeva za koje sumnja da su izazvani nesnosnim vrućinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙