FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 19. kolovoza 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

CHTOURA - Tri pripadnika Hezbolaha ubijena su u sukobu s izraelskim vojnicima koji su sletjeli u subotu rano ujutro na područje istočnog Libanona, javlja agencija Reuters pozivajući se na libanonske službene izvore. Izraelska postrojba koja je na područje istočnog Libanona stigla helikopterom namjeravala je napasti ured višeg Hezbolahovog dužnosnika Sheikha Mohammeda Yazbeka u selu Bodai kada je primjećena i napadnuta. Isti su izvori objavili da su Izraelci u svojim redovima imali šestoro ozlijeđenih prije nego su se povukli uz potporu zračnih udara.

NAQURA - Pedesetak francuskih inženjeraca, prvi pripadnici proširenih mirovnih snaga UN-a koji bi trebali osiguravati provedbu primirja između Izraela i Hezbolaha, stigli su u subotu u Naquru, luku na jugu Libanonu blizu izraelske granice. Francuski brod Mistral "nalazi se u luci Naqura i operacija iskrcavanja počet će svake minute", izjavio je potporučnik Thierry Delorem. U pratnji Mistarala je i razarač "Jean de Vienne". Četiri francuska helikoptera nadlijetala su Mistral i luku Naquru koju kontrolira libanonska vojska a nalazi se blizu glavnog stožera UN-ovih snaga (UNIFIL).

TEHERAN - Iran je u subotu pokrenuo seriju sveobuhvatnih vojnih vježbi s ciljem predstavljanja nove obrambene doktrine zemlje, javila je državna televizija. Prema televizijskom izviješću, vojne vježbe obuhvatit će 13 od 30 pokrajina u zemlji i mogle bi trajati pet tjedana. Prva faza vježbi počela je izvođenjem zračnih udara u jugoistočnoj pokrajini Sistan. Vojne vježbe odvijaju se u trenutku dok se Iran nalazi pod pojačanom prismotrom međunarodne zajednice zbog problema s njegovim spornim nuklearnim programom kao i zbog optužbi o podupiranju gerilske skupine Hezbollah u Libanonu, koje sam Iran opovrgava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙