FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogometnom sucu zbog mita dvije godine zatvora

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Bivši nogometni sudac Ivica Katušadanas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvijegodine zatvora jer je prije četiri godine primio 10 tisuća eura mitakako bi sudio u korist kluba "Hrvatski dragovoljac".
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) - Bivši nogometni sudac Ivica Katuša danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je prije četiri godine primio 10 tisuća eura mita kako bi sudio u korist kluba "Hrvatski dragovoljac".

Katuša je prema optužnici novac primio od Josipa Spajića, brata pokojnog predsjednika "Dragovoljca" Stjepana Spajića, za čiji se klub trebao pobrinuti u srazu sa "Slavenom Belupo", u travnju 2002. Nakon što je "Dragovoljac" ipak izgubio utakmicu korumpirani sudac je navodno vratio novac.

No, u slučaju drugoorivljenog Josipa Spajića nastupila je zastara, pa mu nije izrečena presuda za optužbu da je pomagao u davanju mita.

"Utakmice moraju pokazati umijeće nogometaša, a ne umijeće uprava klubova u kupovanju sudaca", kazao je u obrazloženju presude zagrebački sudac Vladimir Pavleković.

Osuđeni nogometni sudac poriče da je primio mito i tvrdi da je bio kod Spajića jer ga je tražio da sudi pošteno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙