FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Presuda u suđenju Sadamu očekuje se početkom kolovoza

BAGDAD, 24. travnja 2006. (Hina/AFP) - Presuda u suđenju bivšem iračkomdiktatoru Sadamu Huseinu i sedmorici suoptuženika kojima se sudi zapokolj šijita u jednom iračkom selu 1980-ih, očekuje se početkomkolovoza, priopćio je u ponedjeljak američki dužnosnik.
BAGDAD, 24. travnja 2006. (Hina/AFP) - Presuda u suđenju bivšem iračkom diktatoru Sadamu Huseinu i sedmorici suoptuženika kojima se sudi za pokolj šijita u jednom iračkom selu 1980-ih, očekuje se početkom kolovoza, priopćio je u ponedjeljak američki dužnosnik.

"Očekujem da će se presuda donijeti do konca srpnja ili početka kolovoza", kazao je u telefonskom razgovoru američki dužnosnik koji nije htio otkriti identitet.

"Sada će obrana pozvati svoje svjedoke, a onda će sud, prije nego donese presudu, uzeti jednomjesečnu stanku", dodao je.

Sadam Husein i njegovi vojni zapovjednici optuženi su za pokolj 148 stanovnika šijitskog sela Dujaila i za genocid nad Kurdima na sjeveru Iraka 1988., tijekom kojega je pobijeno više od sto tisuća ljudi.

"Suđenje za genocid neće početi dok se ne završi suđenje za pokolj u Dujailu", rekao je američki dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙