FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: sud odbio Vidović zahtjev, on najavio ustavnu tužbu

SISAK, 12. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik sisačkoga Gradskog odboraSDP-a, bivši sisački gradonačelnik i saborski zastupnik DavorkoVidović, izvijestio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinareda je Upravni sud 23. ožujka odbio njegov zahtjev da poništi odlukuSredišnjega državnog ureda za upravu o odbijanju raspuštanja Gradskogvijeća te najavio ustavnu tužbu.
SISAK, 12. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik sisačkoga Gradskog odbora SDP-a, bivši sisački gradonačelnik i saborski zastupnik Davorko Vidović, izvijestio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare da je Upravni sud 23. ožujka odbio njegov zahtjev da poništi odluku Središnjega državnog ureda za upravu o odbijanju raspuštanja Gradskog vijeća te najavio ustavnu tužbu.

"Presuda Upravnog suda, kojom je odbačen zahtjev Koalicije 'Sisačko proljeće' za zaštitu ustavom zajamčenih prava, povrijeđenih nezakonitim, drskim i kaubojskim činom preuzimanja vlasti u Sisku 30. prosinca 2005., novi je prilog gubitku vjerodostojnosti hrvatskog pravosuđa u jeku rasprava o političkoj korupciji i kupnji mandata", izjavio je Vidović.

Ustvrdio je da je "riječ o krajnje kompromitirajućoj presudi za Hrvatsku, kojom je HDZ zloupotrijebio državu za stranačke interese i iskoristio sud za ostvarivanje nelegalne i protuzakonite vlasti u 10. gradu po veličini u Hrvatskoj".

Vidović je izjavio da su "pravni stručnjaci koji su pročitali presudu, kao što su Ivo Josipović, Ingrid Antičević-Marinović i Josip Leko, začuđeni obrazloženjem presude Upravnog suda, te zaključili da je argumentacija za odbijanje njegova zahtjeva neutemeljena i neodrživa".

"Dok god bude takvih presuda, Hrvatska nije za Europu", rekao je Vidović, koji je, kako je izjavio, o presudi izvijestio predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa. Najavio je kako će o "sisačkom slučaju" izvijestiti i međunarodnu zajednicu.

Objavio je da "ne će nazočiti sutrašnjem sastanku i ručku u Sisku s predsjednikom Europskog parlamenta Borrelijem, jer ne želi sjesti za zajednički stol sa samozvanom gradskom vlašću predvođenom tzv. gradonačelnikom Dinkom Pintarićem ". Izvijestio je da će nazočiti prvom dijelu Borrelijeva posjeta Bačugi i Mošćenici kod Petrinje.

Vidović je, uz ostalo, kazao da je "presudom Upravnog suda ignorirana demokratska procedura".

"Ova je presuda uvreda za nas Siščane, sud je uvrijedio našu pamet, to ne će tako proći", izjavio je Vidović. Naglasio je da će "podnijeti ustavnu tužbu protiv presude, izrazivši nadu da će Ustavni sud spriječiti nezakonitost u 'sisačkom slučaju'".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙