FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osumnjičeni liječnik Gjurić odbacio optužbu da je primio mito

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Mislav Gjurić (48), otorinolaringologkoji je zbog sumnje da je primio mito dobio otkaz u zagrebačkojbolnici na Šalati, danas je pred istražnim sucem odbacio sumnjeUSKOK-a da je primio 4500 kuna za operaciju uha i ugradnju proteze.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - Mislav Gjurić (48), otorinolaringolog koji je zbog sumnje da je primio mito dobio otkaz u zagrebačkoj bolnici na Šalati, danas je pred istražnim sucem odbacio sumnje USKOK-a da je primio 4500 kuna za operaciju uha i ugradnju proteze.

Njegov branitelj Ante Madunić izjavio je nakon jednosatnog iskaza pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda da je Gjurić dopunio svoju obranu koju je dao policiji, odbacivši optužbe na svoj račun.

Nakon današnjeg saslušanja istražni sudac Zoran Luburić mora odlučiti hoće li protiv Gjurića otvoriti istragu ili će izraziti neslaganje sa istražnim zahtjevom USKOK-a.

Gjurića se sumnjiči da je u svom uredu u bolnici 26-godišnjoj pacijentici i njezinoj majci objasnio da je potreban operativni zahvat na uhu i ugradnja proteze za uho te ih pritom lagao da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne snosi troškove zahvata. U USKOK-u tvrde da im je rekao da protezu mogu nabaviti preko njegove Udruge za promicanje kvalitete u otorinolaringologiji te zatražio da na žiro-račun Udruge uplate 4.500 kuna.

Po Madunićevim riječima, Gjurić je pred sucem izjavio kako je pacijentici predočio opciju da joj ugradi proteza za uho koju plaća HZZO ili suvremenu koju bi morala sama platiti. Tvrdi da se ona odlučila za drugu opciju te joj je rekao da 4.500 kuna, koliko košta zahvat i proteza, uplati na žiro račun njegove Udruge, no njezin je otac došao s gotovim novcem.

Kada je liječnik 1. ožujka u svojoj ordinaciji preuzeo novac, koji je bio označen, uhitili su ga policajci.

Gjuriću je početkom travnja ravnatelj KBC-a na Šalati Željko Reiner uručio izvanredni otkaz zbog, kako je tada rečeno, osobito teške povrede iz radnog odnosa bez prava na ugovoreni otkazni rok.

Po podacima USKOK-a, Gjurić je 11. liječnik koji je u posljednje četiri godine prijavljen zbog primanja mita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙