FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudac odaslao kodiranu poruku u presudi afere Da Vincijevog koda

LONDON, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Engleski sudac Peter Smith,koji je nedavno vodio proces potaknut optužbom da je planetarnibestseler Da Vincijev kod plagijat, prešutno je u četvrtak priznao daje na 71 stranici svoje ozbiljne presude sakrio kodiranu poruku.
LONDON, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Engleski sudac Peter Smith, koji je nedavno vodio proces potaknut optužbom da je planetarni bestseler Da Vincijev kod plagijat, prešutno je u četvrtak priznao da je na 71 stranici svoje ozbiljne presude sakrio kodiranu poruku.

"Ne mogu komentirati presudu, ali ne vidim zašto donošenje presude ne bi moglo poslužiti kao prigoda za šalu", rekao je Peter Smith, sudac Vrhovnog suda Londona.

Sudac koji je presudu donio 7. travnja, ocijenio je da Da Vincijev kod nije plagijat. Odbacio je optužbe dvojice Britanaca koji su tvrdili da je Dan Brown preduzeo središnju temu iz jedne od njihovih knjiga objavljene 20 godina ranije.

Koso tiskana slova u sedam prvih paragrafa presude ispisuju "Smithy Code", aluziju na ime sudaca.

Ostala koso tiskana slova su raspršena duž presude, tako da se na prvi pogled ne uspijeva uhvatiti njihov smisao.

Čini se da je šala tog 54-godišnjeg suca presedan u povijesti suda.

Da Vincijev kod, preveden na 44 jezika, prodan je blizu 40 milijuna primjeraka u svijetu od objavljivanja 2003. godine i također sadrži kod, ključ za otkrivanje Svetog Grala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙