FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Vlast odbija tvrdnje novinara o političkim pritiscima

LJUBLJANA, 3. svibnja 2006. (Hina) - Slovenska vlada opovrgnula jetvrdnje da su pritisci političkih struktura i poslodavaca na novinarei medije ugrozili novinarsku autonomiju i slobode te da se Slovenijaviše ne može ubrajati u zemlje u kojima novinari nesmetano djeluju.
LJUBLJANA, 3. svibnja 2006. (Hina) - Slovenska vlada opovrgnula je tvrdnje da su pritisci političkih struktura i poslodavaca na novinare i medije ugrozili novinarsku autonomiju i slobode te da se Slovenija više ne može ubrajati u zemlje u kojima novinari nesmetano djeluju.

Reagirajući na takve tvrdnje Društva slovenskih novinara navedene u izjavi u povodu Međunarodnog dana slobode medija, Ministarstvo kulture u srijedu je priopćilo da su mediji u Sloveniji kritičniji nego ikada ranije prema vlasti i da to pravo nikome nije oduzeto.

Prema lanjskom indeksu slobode tiska, što ga objavljuje organizacija Novinari bez granica, Slovenija se nalazi na visokom devetom mjestu u svijetu i napredovala je za šest mjesta u odnosu na 2004. godinu, navelo je Ministarstvo kulture odgovarajući na kritike domaće novinarske udruge o sve većim političkim pritiscima i smanjenju novinarske autonomije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙