FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat novinara obilježio Svjetski dan slobode medija s "Pet minuta gromoglasne tišine"

ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - U povodu današnjeg Svjetskog danaslobode medija, Sindikat novinara Hrvatske sedmi je puta organizirao"Pet minuta gromoglasne tišine" - simboličnu akciju kojom se upozoravada bez zaštite radnih i profesionalnih prava novinara, nema ni slobodemedija.
ZAGREB, 3. svibnja 2006. (Hina) - U povodu današnjeg Svjetskog dana slobode medija, Sindikat novinara Hrvatske sedmi je puta organizirao "Pet minuta gromoglasne tišine" - simboličnu akciju kojom se upozorava da bez zaštite radnih i profesionalnih prava novinara, nema ni slobode medija.

Ovogodišnju akciju proveli su gotovo svi hrvatski mediji - od Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Hine, preko radio postaja i tiskanih medija diljem zemlje, od Valpova, Đakova, Vinkovaca i Osijeka, preko Virovitice, Zagreba i Čakovca, Pazina i Pule, do Ogulina, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika, izvijestio je sindikat.

U redakcijama je pet minuta do podneva nakratko prekinut posao da bi sindikalni povjerenici pročitali sindikalni proglas.

U njemu se upozorava na sve veću nesigurnost i pogoršavanje položaja novinara i medijskih radnika u hrvatskim medijima te veliki nesklad između zahtjevnosti javnog posla koji obavljaju i materijalnih i profesionalnih uvjeta u kojima to rade. Naglašeno je da se ta prava moraju urediti Nacionalnim kolektivnim ugovorom.

Sindikat je pozvao medijske poslodavce i nadležne državne organe da pridonesu stvaranju uvjeta za dostojanstven rad novinara i medijskih radnika.

Novinare je pozvao na solidarnost u obrani sve ugroženijih prava, a javnost da podrži sindikat u budućim akcijama jer je posao novinara provesti u život načelo "javnost ima pravo znati".

Bez temeljnih socijalnih i profesionalnih prava novinara nema ni slobode medija nužne u svakom demokratskom društvu, ističe sindikat u povodu Svjetskog dana slobode medija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙