FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: EFJ zabrinut pritiscima politike na novinare

LJUBLJANA, 9. travnja 2006. (Hina) - Europska federacija novinara(EFJ) izrazila je zabrinutost povećanim utjecajem politike naslovenske novinare i uredništva te smanjenjem socijalnih standarda utoj profesiji, navodi se u izjavi prihvaćenoj u nedjelju na krajudvodnevnog zasjedanja godišnje skupštine EFJ-a, održanog na Bledu unedjelju.
LJUBLJANA, 9. travnja 2006. (Hina) - Europska federacija novinara (EFJ) izrazila je zabrinutost povećanim utjecajem politike na slovenske novinare i uredništva te smanjenjem socijalnih standarda u toj profesiji, navodi se u izjavi prihvaćenoj u nedjelju na kraju dvodnevnog zasjedanja godišnje skupštine EFJ-a, održanog na Bledu u nedjelju.

Kako se navodi u prihvaćenoj izjavi, slovenska je vlada povećala svoj utjecaj na javnoj televiziji novim zakonom u kojemu programski i nadzorni odbor na televiziji određuju vlada i parlament, dok se izmjenama zakona o medijima proširenim institutom prava na ispravak omogućava "ekskluzivan pristup politici" na stranicama s uredničkim sadržajima.

EFJ je zabrinut i klimom u kojoj su novinari percipirani kao "glavni protivnici vlasti", te pritiscima na vlasnike medija.

Vlasnici medija, javnost i politika moraju biti svjesni da ugrožavanje novinarske autonomije i medijskih sloboda znači i ugrožavanje osnovnih standarda i načela demokracije, upozorio je u izjavi prihvaćenoj na Bledu IFJ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙