FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Imenovani novi urednici na radiju i televiziji

LJUBLJANA, 18. travnja 2006. (Hina) - Programsko vijeće RTVSlovenija u srijedu je imenovalo nove direktore televizijskog i radioprograma čime je, po ocjeni slovenskih medija, završena kampanjapromjena uredničkih i direktorskih ekipa u vodećim javnim medijima uskladu s očekivanjima sadašnje vlade, a koja je potrajala višemjeseci.
LJUBLJANA, 18. travnja 2006. (Hina) - Programsko vijeće RTV Slovenija u srijedu je imenovalo nove direktore televizijskog i radio programa čime je, po ocjeni slovenskih medija, završena kampanja promjena uredničkih i direktorskih ekipa u vodećim javnim medijima u skladu s očekivanjima sadašnje vlade, a koja je potrajala više mjeseci.

Na prijedlog novog direktora Radiotelevizije Slovenija Antona Guzeja direktorom televizijskog programa imenovan je 38-godišnji Jože Možina, novinar u informativno-dokumentarnom programu.

Možina je postao poznat po više dokumentarnih filmova o problematici likvidacija u Sloveniji nakon II. svjetskog rata. Prošle je godine prvi plasirao vijest o prijavi za kazneno djelo genocida nad slovenskim domobranima protiv nekadašnjeg državnog i partijskog dužnosnika Mitje Ribičiča, iz čega se zaključilo da je imao privilegiran izvor informacija u Ministarstvu unutarnjih poslova i Vladi.

Možina je najavio financijsku konsolidaciju informativnog i zabavnog programa te promjene u glavnom večernjem televizijskom dnevniku koji sve više gubi gledanost zbog okretanja gledatelja programima komercijalnih televizijskih postaja.

Za direktora Slovenskog radija imenovan je 58-godišnji Vinko Vasle koji je do sada bio pomoćnik glavne urednice ženske revije "Jana", a i on najavljuje osvježenja u informativnom programu i neke kadrovske promjene.

Slovenski promatrači ocjenjuju da je imenovanjem Možine i Vaslea na najodgovornija mjesta za kreiranje programa na javnom radiju i televiziju završena višemjesečna smjena vodećih ljudi u uredništvima javnih medija i najutjecajnijih dnevnih novina.

Promjene i dolazak ekipa sklonih sadašnjoj vladi desnog centra, što je oporba ocijenila "kadrovskim tsunamijem" na informativnom području, zadnjih su mjeseci doživjeli ljubljansko "Delo" i mariborski list "Večer", te drugi istaknutiji mediji nacionalne važnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙