FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Bivša američka državna tajnica Madeleine Albright (69) ne želi se nikad više udavati, posebno jer drži da je se muškarci plaše. "Ne tražim muža. Ne mogu ni zamisliti, koga bi ja uopće zanimala. Prilično sam zastrašujuća, ne mislite li i vi?" rekla je Albright "New York Timesu". Albright koja se 1983. razvela nakon 23 godine braka, uvjerena je da ne bi postala šeficom američke diplomacije u eri Billa Clintona da je ostala u braku. Iako razvedena, Albright se ne osjeća usamljeno. "Imam više no dovoljno društva i druženja. Imam tri kćeri, tri zeta i šestoro unučadi", rekla je Albright dodavši da osim toga i tri puta tjedno ide u teretanu. "Nogama mogu dignuti i do 180 kg", pohvalila se Albright.

WELLINGTON - Pušač koji je izašao na palubu teretnog trajekta kako bi zapalio ranojutarnju cigaretu spasio je život roniocu koji je 12 sati prije nestao u novozelandskom tjesnacu Cooku, javili su mediji u ponedjeljak. Ronilac u dobi od 30 godina, čije ime nije objavljeno, nije izronio nakon ribolovne ekspedicije u nedjelju poslije podne, a potraga za njim morala je biti prekinuta nakon što je pala noć. Oko pet sati ujutro u ponedjeljak jedan član posade teretnog broda Kenta zapalio je cigaretu na palubi i čuo pozive u pomoć, objavio je radio Newstalk ZB. Brod se okrenuo u tami i uskoro u pomoć reflektora opazio ronioca, koji je na sebi imao zaštitnu opremu. Pronađen je gotovo 13 kilometara od mjesta gdje je ronio, nakon čega je odveden u bolnicu na pregled i potom pušten jer nije imao nikakvih posljedica po zdravlje.

TOKIO - Dvadesetogodišnja japanska kraljica jedenja Natsuko Sone pobijedila je u natjecanju u prekomjernom jedenju na sjevernom japanskom otoku Hokkaido, progutavši u 30 minuta dvije konzerve morskih ježeva, 500 grama lososove ikre i mesa rakova, tri lignje, 10 školjaka (kapica) i raznih sirovih morskih plodova, priopćili su u ponedjeljak mediji. Natjecanje u jedenju uključivalo je gotovo četiri litre riže za svakog od deset natjecatelja, s tim da je svako jelo vrijedilo približno 257 dolara. Iako Natsuko nije uspjela počistiti posude s rižom, pobijedila je na natjecanju nadmašivši žderanjem ostale natjecatelje. Već je pobijedila na nekoliko natjecanja u jedenju koje je prenosila japanska televizija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙