FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. ožujka 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 29. ožujka 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Knjiga Dana Browna "Da Vincijev kod", prodana u 40 milijuna kopija diljem svijeta, u utorak se prvi put pojavljuje u američkim knjižarama u mekom uvezu, izvijestili su izdavači. Knjiga je u tvrdom uvezu samo u Sjedinjenim Državama, od puštanja u prodaju prije tri godine prodana u 12 milijuna primjeraka. U utorak će se u prodaju pustiti prvih pet milijuna knjiga džepnog izdanja, izvijestio je BBC. Na omotu novog izdanja "Da Vincijeva koda" ista je fotografija kao i na plakatu kojim se promovira filmska verzija knjige. Filmom u kojemu glavnu ulogu igra Tom Hanks, a režirao ga je Ron Howard, 17. svibnja bit će otvoren Filmski festival u Cannesu.

AMSTERDAM - Desetogodišnjakinja koja je pobijedila na dječjem pjesničkom natjecanju morala je vratiti novčanu nagradu jer su čitatelji novina uočili da je njezina pjesma djelo poznate autorice. "Za nju je to prava mala drama. Nije shvaćala da je to netko drugi već napisao", rekao je u utorak jedan član žirija. "Sve je počelo kao školska zadaća, a uslijedilo je mnogo toga... Vjerojatno je jednostavno zaboravila". Roditelji male Fieke pristali su vratiti 125 eura, a žiri je priznao da je morao i sam prepoznati djelo dječje književnice Francine Oomen.

LOS ANGELES - George Clooney i Brat Pitt odlučili su počiniti i treću unosnu filmsku krađu pod nazivom "Oceanovih trinaest", izvijestio je u utorak Warner Bross, a prenose mediji. Ovaj put glumcima se od ženskih likova vrlo vjerojatno, prema izjavama producenata, neće pridružiti Julia Roberts i Catherine Zeta Jones, no zato bi se među glumačkom ekipom trebala naći američka glumica Ellen Barkin. Dannyja Oceana, koji će organizirati još jednu unosnu krađu u Las Vegasu, opet će glumiti dobitnik ovogodišnjeg Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Syriana" George Clooney. Warner Bross očekuje da se ostatak stare filmske ekipe - Don Cheadle, Andy Garcia, Bernie Mac, Carl Reiner, Matt Damon i Elliott Gould priključe snimanju koje će početi u Los Angelesu u srpnju, a u kino-dvoranama se film može očekivati u ljeto 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙