FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PRAG - Češki premijer Jiri Paroubek poslao je par kubura svojem političkom rivalu pozivajući ga na taj način na tv-dvoboj, kojim će se pokrenuti predizborna rasprava, šest tjedana prije održavanja parlamentarnih izbora u toj zemlji, predviđenih za početak lipnja, izvijestili su u petak službeni izvori. Oružje su u starinskoj kočiji u sjedište stranke desnog centra ODS donijela dvojica kostimiranih muškaraca, predavši pismo na staročeškom, adresirano na šefa stranke Mireka Topolaneka. "Gospodine, izvolite odabrati svoje oružje i suočite se sa mnom, kao muškarac s muškarcem, u nizu izravnih rasprava na tv-programu", stoji u premijerovu pismu.

ŽENEVA - Svjetsko nogometno prvenstvo vjerojatno je jedna od najomraženijih stvari u životu žena, tada im njihovi muževi iskazuju najmanje pažnje. Žene nisu jedine koje pate za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva, to je veliki problem i za turističku industriju mnogih zemalja. No, Švicarska turistička zajednica izgleda da je pronašla lijek. Švicarci su nepuna dva mjeseca uoči SP u Njemačkoj krenuli u vrlo ambicioznu reklamnu kampanju, kojoj je cilj privući što više ženskih gostiju. Na tv-postajama u Švicarskoj, Njemačkoj i Francuskoj počele su se emitirati reklame u kojima se poručuje: "Dođite u zemlju u kojoj muškarci više vremena troše na žene, negoli na nogomet". U toj reklami sve je seksi, pa čak i kondukteri u švicarskim vlakovima, a šećer na kraju reklame je mister Švicarske za prošlu godinu Renzo Blumenthal koji muze kravu.

NEWPORT - Građane američkog Newporta već dva mjeseca uznemirava divlja purica Wanda. Love je građani, komunalni inspektori, pa čak i policajci, no bez rezultata, Wanda je i dalje na slobodi. Nedavno su je dva muškarca opazila na jednom parkiralištu. Pokušali su je uloviti uz pomoć mreže i zamalo su izazvali sudar. Nakon tog incidenta gradske vlasti Newporta zamolile su građana da više ne love Wandu, već da pozovu komunalne inspektore kad je opaze. No, Wanda nije jedina purica koja zadaje probleme stanovnicima Newporta (predgrađe Cincinnatija). Jedan bankarski službenik zakasnio je 20 minuta na posao, jer su mu se na ulazu u zgradu ispriječile dvije divlje purice, koje su, kako je rekao, bile prilično agresivne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙