FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanska kraljica Elizabeta II., koja će uskoro proslaviti 80. rođendan, namjerava se iz Buckinghamske palače preseliti u Windsor, zapadno od Londona, objavio je britanski The Times. Ne radi se o kraljičinom povlačenju iz javnog života, već do selidbe dolazi zbog smanjenja njezina radnog rasporeda, primjerenijeg njezinoj dobi. U Buckinghamskoj palači, koja će ostati službeno sjedište britanske kraljice, Elizabeta II. će boraviti nekoliko dana u tjednu, među ostalim, svakoga utorka na tradicionalnim tjednim susretima s britanskim premijerom. Kraljica je dosad imala pet do šest protokolarnih obaveza dnevno, a sada će joj raspored biti smanjen napola. Dio obaveza će preuzeti princ Charles, u skladu sa strategijom razvijanja njegove uloge "kralja na čekanju". Princ će tako imati veći pristup dokumentima vlade, a počet će i primati strane političare i veleposlanike.

MOSKVA - Astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) najavili su veliko proljetno čišćenje svemirske stanice. Ruski astronaut Pavel Vinogradov i američki Jeffrey Williams očistit će u subotu prašinu i plijesan na stotinu četvornih metara svemirske stanice, rekao je glasnogovornik kontrole misije Valerij Lindin u Moskvi, a prenijela ruska agencija Itar-Tass. Astronauti koji su na ISS stigli prije dva tjedna morat će se poslužiti posebnim tehnikama čišćenja. "Metle i kante s vodom isključene su jer nema gravitacije pa će astronauti stanicu očistiti vlažnim krpama", objasnila je zaposlenica u kontroli misije.

NEW YORK - U New Yorku je nedavno održana modna revija za pse, a posjetitelji su se mogli uvjeriti da je modna industrija za kućne ljubimce postala iznimno unosan posao. Na modnoj pisti moglo se vidjeti svašta, pudlice u bijelim haljinama koje je proslavila Marilyn Monroe, do bulldoga koji su nosili feminizirana ružičasta odjelca. "Strka je slična kao i na pravim modnim revijama, samo su mirisi intenzivniji i čuje se lavež. Također, morate paziti kuda hodate, da ne biste ugazili u kakicu", izjavila je Stella Keitel, kćerka poznatog glumca Harveya Keitela, koja je na reviji sudjelovala sa svojim psićem. U otmjenim četvrtima New Yorka modni butici za kućne ljubimce sve su češća pojava. Ponuda je vrlo široka, fale tek cipele i donje rublje.

BERLIN - Novorođenče ostavljeno na pragu kuće u Koelnu preživjelo je zahvaljujući jednoj mački, rekao je glasnogovornik policije. Mačka je mijaukala sve dok nije probudila jednog stanara, objasnio je Uwe Beit. Zabrinut zbog buke vlasnik kuće je otvorio vrata i ugledao bebu, koja je već bila blago pothlađena. Dječačić je prevezen u bolnicu i za sada se ne zna što se dogodilo s njegovom majkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙