FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Agenti američke socijalne službe oslobodili su pop zvijezdu Britney Spears i njenog supruga Kevina Federlinea sumnje u bilo kakvo pogrešno postupanje sa sinom, nakon što su obišli njihov dom reagirajući na izvješće bolnice o dječakovim ozljedama, objavio je u srijedu odvjetnik Britney Spears. Iako odvjetnik nije navodio detalje oko nesreće koja je dovela do posjete predstavnika socijalne službe tijekom prošlog vikenda, mediji navode kako su u njihov dom u Malibuu agenti došli nakon što je šestomjesečni sin pop zvijezde, Sean Preston pao s dječje sjedalice te udario glavu. Istog su ga dana u kući pregledali liječnici i ustanovili da je s dječakom sve u redu, no Britney Spears i njen suprug odveli su ga nakon šest dana na pregled u bolnicu, iako nisu pronađeni nikakvi ozbiljni problemi. Bolnica automatski takve ozljede prijavljuje socijalnoj službi, koja je odmah reagirala te je utvrdila da nema nikakvih problema i da nema razloga da se otvara službena istraga.

NEW YORK - Softverski inženjeri imaju najbolji posao u SAD-u, pokazalo je istraživanje Money magazina, čiji su rezultati objavljeni u srijedu. Na drugom su mjestu profesori i administratori na koledžima, dok su na trećem financijski savjetnici. Radno mjesto softverskog inženjera zauzelo je prvo mjesto zbog prosječne plaće od 80.500 dolara (oko 490 tisuća kuna) godišnje, dobrih izgleda za napredovanje te kreativnih potencijala, pokazalo je to istraživanje. Za svrstavanje na drugo mjesto zaposlenih na koledžima odlučan je bio najmanji broj radnih sati u tjednu (u prosjeku 30 sati) te najduži godišnji odmor (31 dan), dok primjerice zubari imaju najkraći godišnji odmor - u prosjeku od 14 dana godišnje. Među prvih deset na toj su ljestvici i primjerice menadžeri za ljudske resurse, analitičari za istraživanje tržišta, analitičari za IT tehnologiju, farmaceuti, psiholozi.

HAMBURG - Njemačkim muškarcima je bliža Lara Croft, lik iz računalne igrice, nego stvarni modeli poput Heidi Klum ili Eve Padberg. Prema ispitivanju, u kojem je sudjelovao 1.071 muškarac u dobi od 16 do 35 godina, 60 posto ih je izjavilo da bolje poznaju Laru Croft nego živuće žene. Osim toga, 75 posto ispitanika je kazalo da bi bili vrlo ljubomorni kada bi im djevojka bila lijepa poput Lare Croft. Ispitivanje je proveo Institut znanja iz Hamburga za tvrtku koja se bavi proizvodnjom računalnih igrica Eidos.

STUTTGART - Nacisti su tijekom Drugog svjetskog rata planirali provesti holokaust Židova koji su živjeli u Palestini, otkrili su njemački povjesničari proučavajući tajne njemačke arhive. Nacisti su u glavnom gradu Grčke rasporedili postrojbu čiji bi zadatak bio spuštanje u Palestinu, a zatim i ubojstvo oko 500.000 europskih Židova koji su prebjegli tamo, kazao je njemački povjesničar sa sveučilišta Stuttgart Klaus Michael Mallmann. No te se postrojbe nisu nikada rasporedile u Palestini. Za brzo raspoređivanje bile su odgovorne njemačke snage u Africi kojima je zapovjedao maršal Erwin Rommel. Mallmann je njemačke ratne arhive, uključujući i arhive Foreign Officea u Londonu, proučavao zajedno sa svojim pomoćnikom Martinom Cueppersom tri godine. Poraz Rommela od savezničkih snaga krajem 1942. godine spriječio je proširenje holokausta na Palestinu, tvrde dvojica povjesničara. Da je Rommel pobijedio savezničke snage u pustinji i osvojio Egipat, uslijedio bi prodor u Palestinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙